GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Među stipendistima kragujevačkog Univerziteta je i jedna mama

Kad hoćeš, možeš sve

Sanja Ilić-Ćoćić, student pete godine Medicinskog fakulteta, u indeksu ima sve devetke i desetke - prosek ocena 9,48. Uz to je udata za kolegu sa studija i imaju dvogodišnjeg sina

KRAGUJEVAC - Sanja Ilić-Ćoćić, student pete godine Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, jedna je od ovogodišnjih dobitnika stipendije kragujevačkog Univerziteta. Sanja ima prosek 9,48, udata je za isto tako dobrog studenta medicine, i majka je dvogodišnjeg Ognjena. Rodom je iz Malog Lošinja u Hrvatskoj i pre nekoliko godinu u dilemi da li da studira u Rijeci ili Zagrebu opredelila se za Šumadiju i - Kragujevac.

- Sve se odigralo slučajno. Došla sam za sestrom, koja se devedesetih godina udala za Kragujevčanina. Upisala sam medicinu, upoznala Aleksandra, dobila sina - kaže Sanja.

Sada je na petoj godini Medicinskog fakulteta. U indeksu devetke i desetke, prosečna ocena 9,47. Aleksandar joj daje čistu desetku jer je, kaže, dobra supruga i dobra majka. I pita se kako je moguće da tek na petoj godini dobije stipendiju. Konkurisala je i ranije, ali je ova prva, kaže. Pitamo Sanju kako uspeva da uskladi obaveze na fakultetu i u porodici, a ona jednostavno odgovara:

- Kada se odlučiš za pravu stvar u životu, ide sve od ruke. Kad imaš pomoć prijatelja i ljudi koji te vole, onda možeš sve da uskladiš i pokažeš sebe u najboljem svetlu. Jeste bilo teško uskladiti sve obaveze, fakultet, majčinstvo... Pre sam imala mnogo slobodnog vremena. Kada se dobro organizuješ, ne gledaš besmislene serije, nego učiš, posvetiš se detetu i porodici, možeš sve da učiniš- kaže Sanja.

Priznanje i stipendiju Sanja je dobila u jeku afere na kragujevačkom Pravnom fakultetu. Kaže da nijedna njena ocena nije sporna.
- To me se ne dotiče, kao ni mnogih studenata, koji su vredni i mnogo rade. Medicina je teška. Ako stvarno želiš da znaš da sutra ne bežiš od nekog slučaja, onda moraš mnogo i da radiš. To jeste možda loše za sam fakultet, ali znam sigurno mnogo studenata koji se izuzetno mnogo trude, uče i sigurno s tim nemaju ništa.

Aleksandar je i na dodeli stipendije bio uz Sanju.
- Drago mi je što sam Sanjin muž. Vredna je i pametna i srećan sam što je dobila stipendiju. Konkurisala je do sada više puta na više mesta, ali je ovo jedina stipendija koju je dobila. Zašto je to tako ni meni nije jasno, ponosno će Aleksandar.

I on je na petoj godini Medicinskog fakulteta.
- Studiram, bavim se sportom, treniram aikido. Organizovao sam veliki broj seminara međunarodnog karaktera. Navikao sam na obaveze i kad se oboje dobro organizujemo sve ide kako treba. Veliki deo vremena provodim uz sina i on nam daje i energije i snage da uspemo u ovom do čega smo stigli.

I Aleksandar je pre dve godine dobio stipendiju "Hemofarma", pomognu im kaže i roditelji, ali su uglavnom finansijski samostalni.

B. Kuljanin (Sina)


vesti po rubrikama

^Srbija

Među stipendistima kragujevačkog Univerziteta je i jedna mama
Konarevo kod Kraljeva još bez vodovodne i kanalizacione mreže
Zašto smenjuju direktorku ustanove za decu "Nada Naumović" u Kragujevcu
Grupa radnika "Alas holding Novi Sad" protestuje pred fabrikom
   
 


     


FastCounter by LinkExchange