GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Zdravko Čolić snimio spot za pesmu "Merak mi je"

Novosadska peščara kao pustinja

Uz filmsku kameru, pod budnim okom režisera Kekija, sijaset devojaka glumilo je što Čolinu publiku, što članice benda s kojima zvezda kao nastupa

Naša najveća pop zvezda Zdravko Čolić ovih dana završio je snimanje novog spota za još jednu pesmu sa poslednjeg albuma "Zavičaj", koji je za nekoliko meseci prodat u više od pola miliona primeraka. Reč je o video-klipu za numeru "Merak mi je".

Pesma je "slikana" u peščari nadomak Novog Sada, a reditelj Aleksandar Kerekeš Keki i produkcijska kuća "Visual Infinity" zamislili su da ovaj deo srpske Atine simulira pustinju. U jednom delu spota pevač, čije je ime afrodizijak za žene, peva ispred "folksvagen" oldtajmera "karamandžija" iz '69. godine.

Ekipa je do beskonačnosti ponavljala scenu u kojoj Čola, šarmantan kao uvek, u braon odelu šeta kraj auta iz prošlog veka i peva. Pored Zdravka, u spotu se pojavljuje i Tijana Lažić, mlada Rumljanka, apsolvent prava u Novom Sadu, kojoj je ovo prvo pojavljivanje u javnosti.

Drugi deo spota naš najpopularniji i najdugovečniji pevač snimio je u beogradskom klubu "Teatar" (eks "Drama", eks "XXL") u Sarajevskoj ulici. Uz filmsku kameru, pod budnim okom režisera Kekija, sijaset devojaka glumilo je što Čolinu publiku, što članice benda s kojima zvezda kao nastupa.

SKUPA HALJINA

Mlađana i lepa Tijana Lažić imala je na sebi haljinu od 6.000 evra, tako da nije smela da hoda po pesku kako je kreatorka modela ne bi "ubila" u slučaju da se kreacija ošteti. Tako su momci iz ekipe morali da je nosaju po setu, ali kako se prepričava - niko se nije žalio.

Ovaj deo video-klipa, prema rečima reditelja Kekija, pomalo podseća na jedan slični Roberta Palmera od pre više od desetak godina.
- Spot je rađen u retro fazonu, sniman je XD tehnikom i u njemu je mnogo lepih i zgodnih devojaka, kako se to očekuje u Zdravkovim spotovima - kaže Keki i dodaje da spot počinje tako što grupa mladih ljudi koja se vozi doživi kvar na autu i to baš usred pustinje.

- Atmosfera je kao u američkim filmovima u kojima se mladi vozikaju iz dosade, a devojke se usput šminkaju dok mladići vode svoje razgovore. Kada se auto pokvari, neko se doseti da, dok smišljaju rešenje za problem, pusti radio. I, naravno, kreće pesma "Merak mi je", što njih navodi da na svoj problem gledaju meraklijski i veselo. Tako se nezgoda završava sa gitarom i muzikom.

Snimanje spota trajalo je do dobrih jutarnjih časova u ponedeljak, a emitovanje se očekuje za koji dan, čim se završi postprodukcija. Album "Zavičaj", koji je se prvom izdanju pojavio krajem prošle godine, prodat je tiražu od pola miliona primeraka.

Krajem februara pojavilo se drugo, koje je štampao PGP RTS, na kojem se nalazi 14 pesama, 11 sa prvog MTS-ovog izdanja, ali i dve pesme bonusa "Sto puta" i "Rakija", kao i unplugd verzija pesme "Svadbarskim sokakom ". Pored Čole, njegov dvanaesti studijski album potpisuju i velika estradna imena kao što su Đorđe Balašević, Arsen Dedić, Dino Merlin i drugi. Prema nekim kritičarima, album je ocenjen, produkcijski i sadržajno, kao jedan od najboljih muzičkih materijala ikad objavljenih na ovim prostorima.

O. Stojimirović


vesti po rubrikama

^reflektor

Zdravko Čolić snimio spot za pesmu "Merak mi je"
Talija vodi emisiju na radiju
Džejms Braun konačno sahranjen
 


     


FastCounter by LinkExchange