GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Adaptacije teatra u godini jubileja

Adaptacija niškog Narodnog pozorišta, koje 2007. obeležava 120 godina rada, počeće prvih dana aprila, najavio je direktor tog teatra Saša Hadži Tančić.

- Iz Nacionalnog investicionog plana i od Ministarstva kulture dobili smo 40 miliona dinara za adaptaciju scene i sale, pa će pozorište imati novu savremenu svetlosnu i zvučnu opremu, što će biti šansa za nove repertoarske poteze", rekao je Hadži Tančić.

Sala će biti klimatizovana, radove izvodi "Svetlost teatar" iz Beograda, a rok za završetak je 120 dana, napomenuo je on. Obeležavanje 120-godišnjice započelo je premijerom predstave "Sabirni centar", u režiji Jovice Pavića, po tekstu Dušana Kovačevića.

Niški teatar, dok traju radovi, planira izvođenja predstava u drugim prostorima i mnogobrojna gostovanja ansambla, najpre po Vojvodini, a zatim i u Makedoniji. Centralno obeležavanje velikog jubileja planirano je za početak naredne pozorišne sezone, u drugoj polovini godine.

- Godišnjica niškog pozorišta je praznik celokupnog srpskog teatra - kazao je Hadži Tančić. Prema njegovim rečima, cilj je da Narodno pozorište u Nišu svojom tradicijom, umetničkom zrelošću i značajem dostigne domete nacionalnog teatra.


vesti po rubrikama

^kultura

Slobodan Stanišić, jedan od najčitanijih pisaca za najmlađe
Zajednički poduhvat smederevskih kulturnih institucija
Adaptacije teatra u godini jubileja