GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Masakr u stanu u Bulevaru despota Stefana 38 u Beogradu

Ubila majku sabljom

Dina Stefanović (37) juče ujutro, u stanju duševnog rastrojstva, ubila majku Ratiborku-Micu Stefanović (67) i lakše povredila sestru bliznakinju Dinku Delalić (37). Posle toga, odbijala da se preda, preteći da će skočiti sa trećeg sprata, ali je policija uspela da je savlada i odvede u bolnicu

BEOGRAD - Dina Stefanović (37), ubila je juče oko 7.30 ujutro sabljom svoju majku Ratiborku-Micu Stefanović (67) i lakše povredila sestru bliznakinju Dinku Delalić (37) u stanu na trećem spratu zgrade u Bulevaru despota Stefana 38. Kako nezvanično saznajemo, Dina je u trenutku duševnog rastrojstva napala majku i nekoliko puta je ubola sabljom, koja je kao ukras visila u stanu.

Dina, inače psihički obolela, prestala je da pije lekove. Kada joj je sestra rekla da bi trebalo da uzme lek, ona je počela da baca stvari iz stana i napala je sestru sabljom. Njihova majka Ratiborka je stala između njih da bi zaštitila Dinku, a tada je Dina ubola sabljom, ubivši je na mestu. Dinka je uspela da pobegne i zbrinuta je sa lakšim povredama u Urgentnom centru.

Da se nešto nemilo dešava u zgradi sa kućnim brojem 38 policiji su prijavile komšije, koje su čule buku, pošto je Dina bacala u hodnik sve što joj je došlo pod ruku. Ona je posle počinjenog ubistva i po dolasku policije zapretila da će skočiti sa prozora na trećem spratu, pa su započeli mukotrpni pregovori, koji su trajali duže od dva sata. Dok su policajci pokušavali da ubede Dinu da ne skače, u zajedničkom dvorištu zgrade nekoliko vatrogasaca spremilo je "čekalicu", platno za prihvatanje osobe koja skače.

Pomahnitala žena je u rukama držala sablju kojom je počinila zločin i u jednom trenutku je spustila na sims. Policajac koji je bio u susednom stanu uspeo je to da iskoristi i palicom gurne sablju, oborivši je na zemlju. Time je policajcima bio otvoren put da uđu u stan bez rizika da bi još neko mogao biti povređen. Desetak minuta kasnije, policajci su uspeli da provale vrata i da izvedu Dinu, koja je kolima Hitne pomoći odvezena u Urgentni centar.

- U 8.10 smo dobili dojavu od policije da ženska osoba hoće da skoči sa trećeg sprata u Ulici despota Stefana. Vatrogasna ekipa sa tri vozila i deset vatrogasaca stigla je na lice mesta u 8.16. Dok su policajci pregovarali sa tom osobom u stanu, naša ekipa je sa opremom čekala ispod prozora u dvorištu ukoliko se osoba odluči na skok. Na sreću, pregovori su bili uspešni, žena nije skočila i nije bilo potrebe za našom intervencijom - rekao je Dragan Konjević, šef smene spasilačke ekipe Vatrogasne brigade Beograda.

Komšije koje su poznavale ovu porodicu kažu da je Dina i ranije napadala majku i sestru, te da su one zbog toga pozivale policiju. Prema njihovim rečima Dina se u više navrata lečila u zdravstvenim ustanovama. Poslednji put je otpuštena iz psihijatrijske ustanove u Padinskoj Skeli, pre godinu dana, posle dvomesečne terapije.

- Dina je bila svesna toga da je bolesna, i često je i sama tražila da se leči i da uzima lekove. I ranije je bilo problema s njom, ali se sve završavalo na tome da je odvedu u bolnicu. Ona je u mladosti bila zdrava, završila je i Pravno-birotehničku školu, ali je kasnije obolela i često bila agresivna. Poslednji put je napala porodicu pre dve godine, ali od tada je bila mirna - kažu poznanici ove porodice.

Prema pričanju poznanika ove porodice, Ratiborka Stefanović radila je kao lekar opšte prakse, u Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi i bila izuzetno vredna i dobra žena.

N. Čolić


vesti po rubrikama

^hronika

Uspešna akcija nigerijske vojske kod luke Port Harkur
Dečak visio u liftu
Supruga žandarma pokušala samoubistvo
Suđenje prijateljima sina Slobodana Miloševića
Japanac pušten iz pritvora u Makedoniji
Krijumčarima ljudi 42 godine zatvora
Masakr u stanu u Bulevaru despota Stefana 38 u Beogradu
Marković: Lažno sam optužio Miloševića