GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Japanac pušten iz pritvora u Makedoniji

SKOPLJE - Vladimir Jovanović (39) zvani Vlada Japanac pušten je u petak iz ekstradicionog pritvora u istražnom zatvoru u Skoplju, pošto je belgijski sud povukao poternicu raspisanu za njim, saznaje Glas. Prema našim saznanjima, belgijske pravosudne vlasti su obavestile sud u Kumanovu da ne zahtevaju ekstradiciju Jovanovića.

Jovanović je uhapšen početkom februara, na graničnom prelazu Tabanovci u Makedoniji, po poternici belgijskog suda raspisanoj u januaru 2005. godine zbog sumnje da je učestvovao u falsifikovanju dokumenata i oružanim pljačkama. Kako Glas nezvanično saznaje, Jovanović je po puštanju iz zatvora otputovao za Srbiju.

Vlada Japanac hapšen je i u decembru prošle godine zbog sumnje da je 1999. godine pokušao da iznudi novac za ukradeni automobil. On je tada priveden istražnom sudiji, ali je zbog bolesti pušten na slobodu. Jovanović je u Drugom opštinskom sudu osuđen na dve godine zatvora zbog pokušaja iznude 50.000 evra od Nenada Mikića, vlasnika "Maksis taksija".

Njegovo ime našlo se u centru pažnje domaće javnosti posle pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine. Naime, kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, u Jovanovićevom stanu u Budvi su se krili Branko Berček, Nenad Ilić i Mile Luković Kum, koji su pokušali atentat na lidera Srpskog pokreta obnove. Protiv Jovanovića nije podignuta optužnica za umešanost u ovo krivično delo, pošto je sud ustanovio da on nije znao da se njegov stan koristi za atentat.

N. Č.


vesti po rubrikama

^hronika

Uspešna akcija nigerijske vojske kod luke Port Harkur
Dečak visio u liftu
Supruga žandarma pokušala samoubistvo
Suđenje prijateljima sina Slobodana Miloševića
Japanac pušten iz pritvora u Makedoniji
Krijumčarima ljudi 42 godine zatvora
Masakr u stanu u Bulevaru despota Stefana 38 u Beogradu
Marković: Lažno sam optužio Miloševića