GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Suđenje prijateljima sina Slobodana Miloševića

Marko se kajao što je prebio otporaše

Svedok Miroljub Milovanović izjavio da je čuo razgovor između Marka Miloševića i Radojka Lukovića, kome je kazao da mu je žao što je on pretučen u tuči ispred požarevačkog kafića "Pasaž", u maju 2000. godine

POŽAREVAC - Pred krivičnim većem Opštinskog suda u Požarevcu u nastavku glavnog pretresa, koji trojica otporaša vode protiv saradnika Marka Miloševića, povodom tuče ispred kafea "Pasaž", 2. maja 2000. godine, juče su saslušana dva svedoka. Članovi Otpora tužili su saradnike Marka Miloševića - Sašu i Milana Lazića, Bojana Tadića, Zorana Ivanovića i Milana Bajića za učešće u tuči i nanošenje teških telesnih povreda.

Na pretresu su svedočili sudija Okružnog suda Zorica Nikolić i nekadašnji sekretar DSS-a Miroljub Milovanović. Nikolićeva je pozvana kao svedok jer se terasa njenog stana nalazi tačno iznad kafea "Pasaž". Milovanović je sina bivšeg jugoslovenskog predsednika optužio za umešanost u tuču. On je izjavio da je čuo razgovor otporaša Radojka Lukovića i Marka Miloševića u požarevačkoj kancelariji DOS-a krajem septembra, odnosno početkom oktobra 2000. godine.

DRŽAVA PLAĆA ODŠTETU

Država Srbija, prema jučerašnjoj presudi sudije Opštinskog suda u Požarevcu Jasmine Petrović, obavezuje se da otporašu Radojku Lukoviću isplati 200.000 dinara na ime pretrpljenih duševnih patnji i povrede ugleda i časti. Srbija, takođe, na ime sudskih troškova treba da isplati i 30.000 dinara. Luković je tužio državu za 600.000 dinara zbog saopštenja SUP-a Požarevac, koje je objavljeno u medijima u maju 2000. godine, povodom tuče ispred kafea "Pasaž" u kojoj su protiv prijatelja Marka Miloševića, sem Lukovića, učestvovali i otporaši Momčilo Veljković i Nebojša Sokolović. U saopštenju je navedeno da su otporaši delinkventne ličnosti i da su pokušali ubistvo mladih julovaca braće Milana i Saše Lazića. Posle tužbe, po istom osnovu Veljkoviću je pre tri godine dosuđena odšteta od države u iznosu od 100.000 dinara, a Sokolović je nedavno okončao spor dobivši 300.000 dinara.

Svedok je dodao da je Marko Milošević tada rekao da je učestvovao u tuči ispred kafea "Pasaž" 2. maja 2000. godine. Milovanović je kazao i da je Milošević otporašu Lukoviću tada kazao da mu je žao što je on pretučen. Svedok je kazao da je Milošević dodao da je greškom drškom svog pištolja tukao Nebojšu Sokolovića, misleći da je to vlasnik radija Bum 93 Milorad Tadić.

Nikolićeva je izjavila da je u vreme tuče gledala TV i da nije videla njene učesnike. "Tražićemo da se kao svedoci pozovu sudije Okružnog suda kojima je sudija Zorica Nikolić ispričala detalje tuče, koju je posmatrala sa svoje terase", izjavio je posle pretresa otporaš Momčilo Veljković.

Advokat otporaša Dušan Cvejić izjavio je novinarima posle suđenja da će predložiti još nekoliko svedoka, a onda odlučiti da li će tražiti uvođenje Marka Miloševića u postupak. "Videćemo da li ćemo u ovom postupku imati nekih novih iskaza, te će to uticati na našu odluku da li će i Marko Milošević biti obuhvaćen optužnicom ili ne", rekao je Cvejić. Naredno ročište zakazano je za 27. april.

D. Novković (Sina)


vesti po rubrikama

^hronika

Uspešna akcija nigerijske vojske kod luke Port Harkur
Dečak visio u liftu
Supruga žandarma pokušala samoubistvo
Suđenje prijateljima sina Slobodana Miloševića
Japanac pušten iz pritvora u Makedoniji
Krijumčarima ljudi 42 godine zatvora
Masakr u stanu u Bulevaru despota Stefana 38 u Beogradu
Marković: Lažno sam optužio Miloševića