GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Supruga žandarma pokušala samoubistvo

KRAGUJEVAC - Dvadesetšestogodišnja D. M. iz sela Đuriselo kod Kragujevca, koja je ranjena u nedelju prilikom opaljenja iz pištolja, zadobila je povrede koje su ocenjene kao teške. Ona je operisana u Urgentnom centru, gde je prebačena posle ranjavanja. Nesrećna žena je pri svesti, ali je njeno zdravstveno stanje i dalje teško.

Istražni sudija Okružnog suda Slobodan Svilkić, koji je obavio uviđaj, naložio je sprovođenje istražnih radnji, kako bi se tačno utvrdilo kako je došlo do opaljenja. Pištolj iz kog je ispaljen hitac pripada suprugu teško povređene D. M, koji je, kako nam je rečeno u sudu, pripadnik Žandarmerije. Prema rečima Svilkića, porodica teško povređene žene je sa Kosova stigla pre osam godina.

U Đuriselu su sagradili kuću i izrodili decu. "Nesreća se dogodila kada je njena rodbina, koja je bila u poseti dvadesetak dana, tog jutra krenula nazad na Kosovo. Žena je, u teškom psihičkom stanju, uzela pištolj koji je bio sklonjen, potrčala prema vratima i u tom trenutku pištolj je opalio. Sve se odigralo na kućnom pragu", kaže sudija Svilkić.

Kako smo saznali, suprug je potrčao ka D.M. i pokušao da spreči tragediju, ali se sve odigralo suviše brzo. Istražni sudija je naložio DNK analizu tragova i uzimanje parafinskih rukavica. Hitac ispaljen iz pištolja zahvatio je želudac D. M, pankreas, jetru. Dežurni lekari u Urgentnom centru su nam rekli da je D.M. operisana i da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

U Đuriselu je mnogo izbegličkih porodica pristiglih u Šumadiju sa Kosova, ali i iz Hrvatske. Većina je u bescenje prodala svoja imanja, kupila placeve u selu i sama izgradila porodične kuće. Oni stariji su ostali, a mlađi svet se, u potrazi za poslom, razišao od Vojvodine do Australije. " I ona i muž su mladi i vredni ljudi. Bila sam šokirana kada sam čula da je D. M. teško povređena. Deca su im zlatna i dobra, i nikad ništa loše nismo ni videli, ni čuli - kaže starija meštanka ovog sela i sama izbeglica.

Nesreća koja se dogodila, potresla je sve meštane, koji su redom posetili porodicu i ponudili pomoć. "Tragedija nikad ne bira. Godine koje su iza nas i sve ono što nam se dešavalo mora da ostavi posledice. I sitnice mogu da nas izbace iz takta. Samo da ona ostane živa", kaže starija žena iz Đurisela.

B. Kuljanin (Sina)


vesti po rubrikama

^hronika

Uspešna akcija nigerijske vojske kod luke Port Harkur
Dečak visio u liftu
Supruga žandarma pokušala samoubistvo
Suđenje prijateljima sina Slobodana Miloševića
Japanac pušten iz pritvora u Makedoniji
Krijumčarima ljudi 42 godine zatvora
Masakr u stanu u Bulevaru despota Stefana 38 u Beogradu
Marković: Lažno sam optužio Miloševića