GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Dečak visio u liftu

BEOGRAD - Maloletni A.Č, star devet godina, zaglavio se juče oko 13 sati u liftu zgrade u Ulici Borivoja Stevanovića broj 9, na Medakoviću. U trenutku kada je lift stao, A.Č. je u strahu rolerima razbio staklo i pokušao da izađe kroz metalne rešetke na duplim vratima lifta. Kada je krenuo da izvuče drugu nogu, lift je, zbog gubitka kontakta pošao na gore i povukao dečaka, zbog čega je dete više od pola sata visilo naglavačke.

Nakon intervencije ekipe iz gradskog stambenog preduzeća, dečak je kolima hitne pomoći prebačen na dečije odeljenje bolnice u Tiršovoj, sa teškom povredom noge. Komšinica, koja se u tom trenutku zatekla u zgradi, rekla je da su policajci i vatrogasci došli odmah, ali nisu mogli da pomognu nesrećnom dečaku.

"Dete je zapomagalo i komšinica koja živi na prvom spratu ga je čula i odmah izašla. Policija i vatrogasci nisu znali kako da ga izbave. Prizor je bio užasan jer je jadno dete visilo naopako, a niko nije mogao da mu pomogne. Na svu sreću, roleri su pokidali konektor, i lift se zaustavio. Da ih nije imao, noga bi mu bila pokidana", naglasila je komšinica.

Kako saznajemo, mališan je bio svestan svega, iako mu je meso sa noge oguljeno do kosti. Međutim, bez obzira na to što je dečak obilno krvario, stanari se nadaju da će se intervencijom lekara sve završiti bez većih posledica. Stanari napominju da su često imali problema sa liftom i da su do sada više puta upozoravali gradsko stambeno preduzeće da im izađe u susret i popravi lift.

I. L. - M. A.


vesti po rubrikama

^hronika

Uspešna akcija nigerijske vojske kod luke Port Harkur
Dečak visio u liftu
Supruga žandarma pokušala samoubistvo
Suđenje prijateljima sina Slobodana Miloševića
Japanac pušten iz pritvora u Makedoniji
Krijumčarima ljudi 42 godine zatvora
Masakr u stanu u Bulevaru despota Stefana 38 u Beogradu
Marković: Lažno sam optužio Miloševića