GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Za Beogradski sajam javila se četiri kupca

BEOGRAD - Za privatizaciju Beogradskog sajma pismo o namerama poslala su dva investiciona fonda i dve kompanije koje se bave sajamskom industrijom, izjavio je direktor tog sajma Anđelko Trpković. Pismo o namerama poslale su multinacionalne kompanije "Rid egzibišns" i italijanska kompanija "Rimini fijera spa", dok dva investiciona fonda još uvek ne žele da se objave njihova imena, rekao je on novinarima nakon predstavljanja saradnje Beogradskog sajma i italijanskog sajma Rimini fijera spa.

Te kompanije i fondovi, kako je istakao, imaće prednost jer će moći da učestvuju u procesu definisanja tenderske dokumentacije i procedure, iako se na tenderu mogu prijaviti i druge firme, Sajam je društveno preduzeće čija je privatizacija 70 odsto društvenog kapitala započela novembra prošle godine, podsetio je Trpković, prenosi Beta, dodajući da je do sada završen prvi korak u procesu privatizacije, procedura prijema pisama o zainteresovanosti.

Na osnovu ugovora koji ima Agencija za privatizaciju, projekat izrade tenderske dokumentacije će uraditi Svetska banka, dodao je on. Strateški partner je važan jer sajam ne donosi novac jednokratno, rekao je direktor Beogradskog sajma, navodeći da jedan evro koji se stvori na sajmu donosi 12 evra gradu, a u tranzicionim zemljama i više.

Prema podacima Agencije za privatizaciju, Beogradski sajam poseduje izložbene hale površine oko 106.000 kvadratnih metara, oko 20 hektara zemljišta, zapošljava 242 radnika od kojih su 66 visokoobrazovani. Aktiva preduzeća na kraju 2005. iznosila je oko 18 miliona evra, kratkoročne obaveze iznosile su 1,4 miliona evra, ukupni poslovni prihodi 12 miliona evra, a poslovni rashodi 10,9 miliona evra.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Na Medicinskom fakultetu u Nišu pljušte optužbe profesora zbog poslova u Luganu
Tim "Trkulja i saradnici" štite prava Srba izbeglih iz Hrvatske
Za profesora Boru Čejovića određen pritvor od 30 dana zbog mita i falsifikata
Od 1. aprila do 30. juna upis đaka prvaka
Poverenik za informacije Rodoljub Šabić podneo izveštaj Skupštini Srbije
Potrošački krediti među najskupljim bankarskim pozajmicama
Za Beogradski sajam javila se četiri kupca
Na vrh liste srpskih bogataša koji stiču imovinu u tranziciji guraju se novi tajkuni
Slobodan Milosavljević, predsednik Privredne komore Srbije