GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Za profesora Boru Čejovića određen pritvor od 30 dana zbog mita i falsifikata

Za ocenu uzimao 200 i 500 evra

SMEDEREVO - Istražni sudija Okružnog suda u Smederevu Predrag Lukić odredio je juče pritvor do 30 dana Bori Čejoviću (66), profesoru Krivičnog prava i bivšem dekanu Pravnog fakulteta u Kragujevcu, koji je uhapšen prošlog petka zbog sumnje da je umešan u aferu "Indeks".

- Profesor Čejović osumnjičen je za tri krivična dela primanja mita i tri dela falsifikovanja službene isprave. On se tereti da je za troje studenata upisao u indeks ocenu iz svog predmeta bez njihovog prethodnog ispitivanja. Ove ocene upisane su 2003, 2004. i 2005. godine. Za jednu ocenu uzeo je 200 evra, za drugu 500, a treću je naplatio tako što je dobio besplatne medicinske analize na KBC "Bežanijska kosa", u kome radi otac studentkinje kojoj je ocena upisana - rekao nam je sudija Lukić.

On je naveo da je u ponedeljak, osim Čejovića, saslušao i Andreju Tomovića, radnika na održavanju Pravnog u Kragujevcu.
- Obojici osumnjičenih, koji su negirali dela za koja se terete, odredio sam pritvor do 30 dana, zbog težine počinjenih dela i zbog mogućnosti da utiču na svedoke - rekao je sudija Lukić. On je naveo da je u subotu saslušao i Oliveru Kojić, referenta Studentske službe Pravnog fakulteta u Kragujevcu, koja se tereti za primanje mita pomaganjem, posle čega joj je odredio pritvor do 30 dana.

- Protiv Olivere Kojić podnet je zahtev za proširenje istrage zbog produženog dela primanja mita pomaganjem, zbog čega je usledio zahtev za proširenje istrage i protiv petoro profesora, uhapšenih 20. februara. To su Emilija Stanković, Dragana Petrović, Jasmina Nektarijević, Nenad Đurđević i Predrag Stojanović - rekao je sudija Lukić.

KO ĆE DA PREDAJE KRIVIČNO

KRAGUJEVAC - Savet Pravnog fakulteta u Kragujevcu nije do sada imenovao profesora koji će predavati krivično pravo. Kako je istražni sudija Okružnog suda u Smederevu odredio pritvor dosadašnjem profesoru Bori Čejoviću, to pitanje se definitivno nameće kao problem.
- Zasada nemamo ime profesora koji će da predaje Krivično pravo. Rešićemo taj problem, sigurna sam, do kraja ove nedelje - izjavila je profesor dr Snežana Soković, kojoj su povereni poslovi dekana.
Izbor profesora Krivičnog prava izvršiće se iz sopstvenih redova ili će, kako saznajemo, biti angažovan neko sa katedra profesora Pravnog fakulteta iz Beograda. Sokovićeva je najavila i skoro zasedanje Saveta pravnog fakulteta na kome će biti pokrenuta procedura za razrešenje dekana Svete Purića sa ove funkcije. Takođe se očekuje da Savet pokrene i proceduru izbora novog dekana.

B. K. (Sina)

D. Novković (Sina)


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Na Medicinskom fakultetu u Nišu pljušte optužbe profesora zbog poslova u Luganu
Tim "Trkulja i saradnici" štite prava Srba izbeglih iz Hrvatske
Za profesora Boru Čejovića određen pritvor od 30 dana zbog mita i falsifikata
Od 1. aprila do 30. juna upis đaka prvaka
Poverenik za informacije Rodoljub Šabić podneo izveštaj Skupštini Srbije
Potrošački krediti među najskupljim bankarskim pozajmicama
Za Beogradski sajam javila se četiri kupca
Na vrh liste srpskih bogataša koji stiču imovinu u tranziciji guraju se novi tajkuni
Slobodan Milosavljević, predsednik Privredne komore Srbije