GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 12. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Dekan Medicinskog u Nišu najavljuje krivične prijave protiv sindikalista

"Kriminal" u Luganu je dezinformacija

NIŠ - Dekan Medicinskog fakulteta u Nišu, profesor doktor Milan Višnjić, najavio je da će u ime fakulteta narednih dana podneti krivične prijave protiv aktivista UGS "Nezavisnost", profesora Radomira Vučetića, Zorana Đorđevića, bivšeg radnika ove visokoškolske ustanove i Tomislava Živanovića, potpredsednika Granskog sindikata prosvete UGS "Nezavisnost", koji su na račun dekana prošle sedmice izneli niz optužbi o "kriminalu i korupciji".

- Tvrdnje ove trojice o mojim navodnim nezakonitim radnjama koje se tiču veze Medicinskog fakulteta i privatnog univerziteta u Luganu, koja postoji skoro dvadeset godina, mnogo pre mog izbora za dekana, kao i druge "nezakonitosti", čiste su dezinformacije koje nanose ogromnu štetu Medicinskom fakultetu - rekao je dekan Višnjić za Glas i dodao:
- Vučetić i Đorđević, dvojica suspendovanih radnika Medicinskog fakulteta, iznose ovakve tvrdnje samo da bi isposlovali moju smenu ili čak hapšenje, verujući da će im u tome pomoći atmosfera nastala u vezi sa aferom "Indeks". Protiv njih u najskorije vreme podnećemo krivične prijave, zbog širenja lažnih vesti i uznemiravanja javnosti.

Dekan Medicinskog fakulteta u Nišu, takođe je demantovao tvrdnje članova UGS "Nezavisnost" da su u "aferu Lugano", osim dekana Višnjića umešani i ministar prosvete i sporta Slobodan Vuksanović i njegova nedavno uhapšena pomoćnica Emilija Stanković, kao i tvrdnje da profesori niškog Medicinskog primaju "na ruke" honorare za predavanja u Luganu. On je rekao da sva plaćanja idu preko računa zvanične agencije iz tog mesta.

M. Coha (Sina)


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Reporter Glasa u Zavodu za ortopedska pomagala "Rudo" u Beogradu
Sve više dece koristi mobilne telefone za vreme časova, profesori podeljeni u vezi zabrana
Dekan Medicinskog u Nišu najavljuje krivične prijave protiv sindikalista
Đuro Trkulja, formirao NVO za pomoć zemljacima, koji se spore s Hrvatskom
Prema pisanju nedeljnika Svetlost, sumnjiv je upis studenata na Pravni u Kragujevcu sa viših škola MUP-a
Kompanije sa Beogradske berze objavile poslovne rezultate
intervju : Pantelija Dakić, direktor Elektroprivrede RS
Lobi zatvara "Matroz"?