GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 9. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Marija Šerifović predstavlja Srbiju na "Pesmi Evrovizije"

"Molitva" za Helsinki

Mlada pop pevačica dobila 12 bodova od publike, koja je glasala putem SMS poruka, dok joj je tročlani žiri dodelio 10 bodova

Pobednica muzičkog festivala "Beovizija", a samim tim i naša predstavnica na izboru za "Pesmu Evrovizije" je pevačica Marija Šerifović, koja je sa pesmom "Molitva" ostavila za sobom ostale finaliste. Ona će tako 10. maja u Helsinkiju pokušati da za našu zemlju izbori plasman u finale "Pesme Evrovizije" koje se održava dva dana kasnije.

Marijina pesma proglašena je sinoć najboljom na festivalu zbirom glasova tročlanog žirija i glasova publike putem SMS poruka. Mlada pevačica dobila je 12 bodova na osnovu glasova publike, dok je od žirija dobila 10 bodova.

OČEKIVANA POBEDA

Za novinare koji su sinoć izveštavali sa festivala pobeda Marije Šerifović nije iznenađenje, s obzirom da je za njenim stolom u bekstejdžu sedeo najveći broj urednika i novinara tabloida, ali i sponzora. A na sam dan festivala čulo se i da njena ekipa nije bežala od lobiranja za svog favorita. Ali, ali ne kaže narod džabe "ko umije njemu dvije".

- Nema reči nema teksta. Želim prvo vama da se zahvalim, vi ste najbitniji - poručila je Šerifovićeva publici posle proglašenja rezultata.
Ona se u svom govoru zahvalnosti setila svog kompozitora, menadžera, svojih prijatelja, kao što se to čuje u Holivudu na dodelama Oskara.

Na drugom mestu našla se pevačica Ivana Pavlović i grupa "Negativ", dok je trećeplasirana bila Ivana Jordan. U finalu su nastupili i Peca Jovanović, Miki Perić, ženski rok kvartet "Beti Bup", Slobodan Trkulja i "Balkanopolis", Maja Marković, duet "Blizanci" i Aleksa Jelić.
Drugo veče "Beovizije" proteklo je bez većih iznenađenja, kako po pitanju atmosfere, tako i favorita. U bekstejdžu se zdušno navijalo, kako u taboru "Blizanaca" tako i u ekipi Marije Šerifović, koja je bila najglasnija, pokazalo se opravdano, ali i među onima koji su podržavali Mikija Perića i Pecu Jovanovića. Stručni žiri u sastavu: pevačica Bebi Dol, koja nas je ranije već predstavljala na Evroviziji, glumac i pevač Zafir Hadžimanov i Sandra Šuša, glavni i odgovorni urednik Zabavnog programa RTS-a imali su pred sobom čak pola odgovornosti da među 10 finalista odaberu pravu osobu koja će se 10. maja u Helsinkju takmičiti prvi put za samostalnu Srbiju.
U revijalnom delu nastupili su predstavnici na "Evrosongu" iz bivših jugoslovenskih republika - Karolina Gočeva iz Makedonije, Dado Topić iz Hrvatske, Marija Šestić iz BiH i Alenka Gotar iz Slovenije.

O. Stojimirović


vesti po rubrikama

^kultura

Na prvoj polufinalnoj večeri festivala Beovizija
Marija Šerifović predstavlja Srbiju na "Pesmi Evrovizije"
Uz autorsku izložbu Olivere Vukotić u galeriji Suluj
Koncert Šizofrenija Beogradske filharmonije u Kolarcu
"Marko Kraljević superstar"