GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 9. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Na prvoj polufinalnoj večeri festivala Beovizija

Izbor finalista javno, na bini

Za put u Helsinki boriće se Peca Jovanović, Miki Perić, grupa "Negativ", ženski rok kvartet "Beti Bup", Slobodan Trkulja i "Balkanopolis", Marija Šerifović, Maja Marković...

U prvoj polufinaloj večeri festivala Beovizija u Centru "Sava" publika i tročlani žiri izabrali su 10 izvođača za finale čiji će pobednik predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije u Helsinkiju.

To će biti prvi put da Srbija samostalno šalje svog predstavnika na Pesmu Evrovizije posle raspada državne zajednice sa Crnom Gorom.
Od 20 izvođača, u finale su prošli Peca Jovanović, Miki Perić, grupa "Negativ", ženski rok kvartet "Beti Bup", Slobodan Trkulja i "Balkanopolis", Marija Šerifović, Maja Marković, duet "Blizanci", Ivana Jordan i Aleksa Jelić.

PONOVILI NASTUP ZBOG "BUBICE"

Duet "Blizanci" - koji je muzički citirao Lepu Brenu i "Bijelo dugme", uz spominjanje Spajdermena, Betmena, Brusa Lija, Rokija i "Ramba tri" - morao je da ponovi nastup zbog tehničkih problema, to jest zbog, kako je rečeno, kvara na "bubici". U revijalnom programu, koncert su održali "Flamingosi", prošlogodišnji pobednici Beovizije.
Voditelji Beovizije bili su Jelena Jovčić i Boda Ninković, koji tu funkciju obavljaju treću godinu zaredom.

Ovogodišnje izdanje Beovizije uvelo je smanjeni, tročlani žiri, bitno osnaženu ulogu publike, kao i nova pravila o saopštavanju polufinalnih rezultata koja su usklađena s pravilnikom Evrovizije. Žiri i publika, koja glasa preko SMS poruka, imaju ove godine podjednaku snagu, u odnosu jedan prema jedan, za razliku od prethodnih godina kada je publika imala funkciju "osmog člana žirija".
Članovi žirija u polufinalnoj večeri, Aleksandar Lokner, Maja Japundža Nikolić i Branimir Dimitrijević, saopštili su imena finalista i redosled njihovog nastupa u finalu, ali ne i njihov plasman, niti koliko su bodova osvojili. Ti podaci, u skladu sa novim pravilima, biće objavljeni na veb-sajtu RTS-a posle finalne večeri.

Predsednik žirija Branimir Dimitrijević je izvukao imena finalista iz 10 koverata, javno na bini, što je takođe novina.
Maja Japundža-Nikolić izjavila je pred saopštavanje rezultata da je izbor bio "težak" i da "ne bi opet prihvatila da radi" taj posao. Aleksandar Lokner je rekao da je bilo "teže nego što je mislio", dok je Branimir Dimitrijević kazao da mu je bilo "lako".
U finale nisu prošli Aleksandra Perović, duet Bane i Tanja, Jelena Kovačević, Igor Vukojević, "Amadeus bend", "Bla bla bend", Maja Nikolić, Mira Škorić, Suzana Dinić i grupa "ILJ".


vesti po rubrikama

^kultura

Na prvoj polufinalnoj večeri festivala Beovizija
Marija Šerifović predstavlja Srbiju na "Pesmi Evrovizije"
Uz autorsku izložbu Olivere Vukotić u galeriji Suluj
Koncert Šizofrenija Beogradske filharmonije u Kolarcu
"Marko Kraljević superstar"