GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 21. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

"Komuna" Makse Ćatovića nudi da organizuje festival "Egzit"

Samo tehnička podrška festivala

Direktor pomenute produkcijske kuće najavljuje da su u toku završni dogovori, da 11. ili 12 juna, na Beogradskom sajmu u hali 1 nastupi "Zi Zi Top"

Produkcijska kuća "Komuna" uputila je ovih dana javnu ponudu autorima projekta Egzit da u narednih pet godina tehnički realizuje festival u Novom Sadu, izjavio je Maksa Ćatović, direktor "Komune" na konferenciji za novinare koju je organizovao kako bi predstavio planove svoje produkcijske kuće za naredni period.
- Festival koji je postigao veliki uspeh i postao brend želimo da se sačuva, a ne da njegova budućnost bude dovedena u pitanje zbog razmirica trojice autora i osnivača projekta, rekao je Ćatović.

Ćatović je dodao da je ponuda poslata krajem ove nedelje svoj trojici, koji su inače u sudskom sporu, sa rokom za odgovor od tri nedelje.
- Mi se u koncepciju Egzita ne bismo mešali i menjali taj koncept koji se pokazao kao prepoznatljiv, nego samo organizovali festival. Bili bismo samo tehnička podrška festivala. Spremni smo da za dugovanja Egzita kod suda položimo depozit, dok se sporovi ne reše", rekao je Ćatović. On je dodao i to da Egzit samo Sokoju duguje za autorska prava i dobavljačima ukupno oko sto miliona dinara.

ATRAKTIVNO ALI SKUPO

Grupa "Zi Zi Top" važi za jedan od najskupljih organizacionih poduhvata. Naime, svaki od njihovih prošlogodišnjih koncerata u Evropi koštao je organizatore po 4 miliona dolara na ime honorara članovima grupe. Da li su za gostovanje u Srbiji spustili cenu znaće po završetku pregovora sa "Komunom".

U okviru redovne aktivnosti "Komuna" najavljuje niz zanimljivih projekata i programa, među kojima je prvi koncert grupe "Buena vista sošal klab" zakazan za 5. februar u Centru "Sava" i čije su karte već u prodaji i to po ceni od 1.500, 2.000, 2.500 i 3.000 dinara.

U istom prostoru našoj najvećoj koncertnoj dvorani već 7. marta nastupiće "Carski ruski balet" sa 40 igrača Boljšoj teatra. "Komuna" sprema i organizaciju gostovanja Kineskog nacionalnog cirkusa, 21. i 22. aprila i to u hali "Pionir". U junu, tačnije 3. juna zakazan je koncert Izraelske filharmonije sa dirigentom Zubinom Mehtom i to naravno gde drugde nego u Centru "Sava".

Ćatović je izjavio da su u toku završni dogovori, te da će za nekoliko dana i zvanično moći da potvrdi, da u junu, tačnije 11. ili 12. na Beogradskom sajmu u hali 1 nastupi "Zi Zi Top", a istog meseca i turska zvezda Tarkan, ali bi taj koncert mogao da se održi i u Novom Pazaru.

Na pitanje novinara o mogućem dolasku Roling Stonsa, Ćatović je odgovorio da, ni posle dva neuspela pokušaja, "Komuna" ne odustaje i da će "možda biti treća sreća", ali da to zavisi od nastavka turneje ovih rok legendi.

PRIPREME ZA FESTIVAL U TOKU

I dok se Bojan Bošković i Ivan Milivojević zahvaljuju na ponudi i tvrde da pripreme idu planiranim tokom, advokatski tim Dušana Kovačevića će naredne nedelje razmotriti ponudu. U sudskom procesu po tužbi Dušana Kovačevića protiv nevladine organizacije "Udruženje EDžIT" sledeće ročište zakazano je za 5. februar u Okružnom sudu u Novom Sadu.

O. S.


vesti po rubrikama

^reflektor

"Komuna" Makse Ćatovića nudi da organizuje festival "Egzit"
Slovenački "Lajbah" 4. februara u Beogradu
 


     


FastCounter by LinkExchange