GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 20. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Niški ljubitelji klizanja zbog više sile nemaju gde da se zabave

Pravne zavrzlame otopile klizalište

Članovi Sportskog kluba "Oksidžen" do pre nekoliko godina trenirali su na klizalištu u centru grada, ali je na insistiranje gradonačelnika to zabranjeno zbog buke. Nevolja je što ni u SC "Čair" nisu zainteresovani za sportove na ledu

Članovi Sportskog kluba "Oksidžen" do pre nekoliko godina trenirali su na klizalištu u centru grada, ali je na insistiranje gradonačelnika to zabranjeno zbog buke. Nevolja je što ni u SC "Čair" nisu zainteresovani za sportove na ledu- Sportski klub "Oksidžen", koji se između ostalog bavi i sportovima na ledu - baš nema sreće. Do pre nekoliko godina, članovi "Oksidžena" trenirali su na klizalištu koje je o trošku kompanije "Filip Moris" postavljano u centru grada. Međutim, gradonačelnik Niša Smiljko Kostić zabranio je upotrebu klizališta, sa obrazloženjem da celodnevna buka sa ovog mesta smeta zaposlenima u gradskoj upravi. LJubitelji sportova na ledu taman su se ponadali da će otvaranjem klizališta u okviru Sportskog centra "Čair" njihov problem biti rešen, ali im je rukovodstvo ovog preduzeća saopštilo da su u ovom prostoru nepoželjni.

- Obratili smo se upravi Sportskog centra "Čair", s molbom da nam omogući korišćenje klizališta pristajući i da ovu uslugu platimo, ali smo dobili negativan odgovor uz obrazloženje da bi to iziskivalo dodatne troškove jer bi njihovo osoblje moralo da ostaje posle radnog vremena kako bi nam obezbedilo uslove za klizanje. Ne mogu da shvatim da ovoj ustanovi nije stalo do dodatnih prihoda. Sa druge strane, neprihvatljivo je i ponašanje grada, koji forsira određene sportove, materijalno pomažući neke klubove, dok drugima onemogućava elementarne uslove za rad - kaže Srđan Nonić, predsednik Sportskog kluba "Oksidžen".

Dragan Paunković, direktor Sportskog centra "Čair", priznaje da za sada na klizalištu nema mesta za sportske klubove, ali naglašava da je grad taj koji treba da dozvoli upotrebu ledene dvorane "Oksidženu".

- Nije moje da odlučujem ko će koristiti kapacitete Sportskog centra, već je to u nadležnosti resorne gradske uprave jer je grad taj ko snosi troškove njihovog korišćenja. S obzirom na to da Uprava za obrazovanje, kulturu i sport nije odobrila "Oksidženu" korišćenje klizališta, ostaje im mogućnost da ovu uslugu plate po ekonomskoj ceni od oko četiri hiljade dinara po satu, što mislim da oni nisu u stanju - kaže Paunković.
Nadležni u Upravi za obrazovanje, kulturu i sport izražavaju načelnu saglasnost da "Oksidžen" koristi klizalište, ali priznaju da je to skopčano sa određenim teškoćama.

- Mi podržavamo razvoj sporta i staramo se da niškim klubovima učinimo dostupnim terene u čitavom gradu kako bismo im omogućili uslove za rad. Što se tiče klizališta, tu je donekle specifična situacija, s obzirom na to da bi dodatno korišćenje ledene dvorane zahtevalo angažovanje većeg broja, ljudi uključujući i zdravstvene radnike koji dežuraju tokom ove vrste sportske aktivnosti. Međutim, mogli bismo da se dogovorimo da "Oksidžen" u zamenu za korišćenje klizališta obučava nove klizače i da na taj način kompenzuje trošak - kaže Zvezdan Milenković, pomoćnik načelnika Uprave za obrazovanje, kulturu i sport.

Dok čekaju odobrenje resorne uprave i dogovor sa Sportskim centrom, članovima "Oksidžena", koji su sa nestrpljenjem očekivali početak rada jedinog klizališta u Nišu, ostaje da se klizaju na travi.

Tekst i foto: D. K. (Sina)


vesti po rubrikama

^Srbija

Niški ljubitelji klizanja zbog više sile nemaju gde da se zabave
Opština Svilajnac rešila da okonča svoj dugogodišnji problem
Na pomolu rasplet u leskovačkom "Cvećar perperu"
Smena rukovodstva u Zdravstvenom centru
   
 


     


FastCounter by LinkExchange