GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 20. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Eksploziv ispod džipa lidera LDP

BEOGRAD - Ispod džipa lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića, sinoć oko 20.20 sati na parkingu ispred kafea "Mitologija", u Birčaninovoj ulici broj 42, pronađen je predmet za koji se pretpostavlja da je eksplozivna naprava. Kako saznajemo, sumnjiv predmet, koji se nalazio pored zadnjeg desnog točka parkiranog terenca "micubiši pajero sport", registarskih oznaka BG 638-294, prvi je primetio šef obezbeđenja kafea i odmah pozvao policiju.

Po dolasku na lice mesta policajci su pronašli napravu koja je, prema prvim informacijama, tankom žicom bila vezana za podvozje terenca. U njoj se nalazila, za sada neidentifikovana, praškasta materija, boje cigle, koja je najverovatnije zbog kiše bila dosta vlažna. Saobraćaj u Birčaninovoj, na potezu između ulica Deligradske i Kralja Milutina je odmah posle toga obustavljen. Na lice mesta je ubrzo stigla i kontradiverziona ekipa MUP-a, koja je posle nešto više od pola sata utvrdila da nema opasnosti od eksplozije jer naprava u sebi nije imala detonator. Ipak, na licu mesta nije bilo moguće utvrditi da li je sumnjiva materija eksploziv, pa će detaljnije analize biti naknadno obavljene.

Nešto kasnije, terenac je "paukom" odvežen na policijski parking u Bulevaru despota Stefana, gde će i na njemu biti obavljena detaljnija ispitivanja. Za svaki slučaj, uz pomoć pasa tragača, pregledana su i druga vozila koja su se nalazila na parkingu, ali ništa nije pronađeno. Istraga o ovom slučaju je u toku.

A. B.


vesti po rubrikama

^politika

Zaštititi imovinu Visokih Dečana
Sudbina (i lokacija) Ratka Mladića tek sada potpuna nepoznanica
Sutra su izbori, bira se između 20 lista
Nezvanično, za EU neprihvatljiva puna nezavisnost Kosova
Eksploziv ispod džipa lidera LDP
   


     


FastCounter by LinkExchange