GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 14. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Lodžitek periferije poboljšavaju iskustvo sa novim Majkrosoftovim OS-om

Slušaj, gledaj i pomeraj!

Lodžitek na ovogodišnjem CES-u prikazuje svoju paletu perifernih uređaja sertifikovanih za rad pod Windows Vista operativnim sistemom

Lodžitek na Consumer Electronics Show sajmu predstavlja svoj asortiman periferijskih uređaja dizajniranih da rade sa Windows Vista operativnim sistemom. Kako bi ispratio predstavljanje novog Majkrosoft operativnog sistema, očekivanog krajem januara, Lodžitek je dizajnirao periferije koje će omogućiti korisnicima da na najbolji mogući način iskoriste sve prednosti novog iskustva pod Vistom. I dok će preko 100 periferijskih uređaja koje je proizveo Lodžitek raditi sa Vistom, neke od Lodžitek periferija su specijalno optimizovane za novi operativni sistem, kao na primer, Lodžitek Cordless Desktop MX 3200 Laser koji omogućava lak pristup inovativnim mogućnostima za navigaciju pod Vistom, kao što je Flip 3D. Novi proizvodi biće prikazani u okviru Microsoft prostora na CES-u kao i na Lodžitek štandu.

LODŽITEK X-240 SISTEM ZVUČNIKA

Lodžitek X-240 zvučni sistem za PC donosi redizajniran kontrolni centar sa audio-kontrolama za PC i Mac, koji služi i kao baza za iPod ili druge MP3 plejere. PDA uređaje ili mobilne telefone. Baza, koja se može odložiti kada nije u upotrebi, omogućava jednostavno punjenje, sinhronizovanje ili reprodukciju sa prenosnih uređaja posredstvom PC računara.
"Lodžitek je shvatio da digitalna muzika menja način na koji ljudi koriste PC i prenosne uređaje i zato razvijamo nove koncepte koji na jedinstven način poboljšavaju to iskustvo" izjavio je Džef Holovi, potpredsednik marketing sektora za Lodžitek audio-proizvode. "Prilagodili smo X-240 zvučnike audio-entuzijastima pridodavši prigodan kontrolni centar, koji je povezan kablom i na kome se nalazi integrisana baza za najpopularnije prenosne multimedijalne uređaje. Pored toga što obezbeđuje izuzetan zvuk sa PC računara, X-240 zvučnici omogućavaju komforno i fleksibilno korišćenje prenosnih muzičkih plejera sa PC računarom."
Zahvaljujući plug-and-play mogućnostima, X-240 sistem zvučnika omogućava korisnicima povezivanje multimedijalnih uređaja sa PC računarom jednostavnim postavljanjem u priloženu bazu. Kada je odabrani uređaj povezan na bazu, korisnici ga mogu puniti, sinhronizovati ih, ili sa njih reprodukovati omiljene multimedijalne sadržaje. Kada nije u upotrebi baza se, zajedno sa kontrolnim centrom, može ukloniti.
X-240 zvučnici imaju specijalizovana ležišta za iPod i Majkrosoft Zune prenosne uređaje. Pored toga, ova specijalizovana ležišta omogućavaju skrivanje kablova za punjenje iPod ili Zune plejera iza kontrolnog centra, na mesto koje nije vidljivo.
Za korisnike koji nemaju nijedan prenosni uređaj, ali i dalje žele kvalitetne zvučnike za svoj PC računar, Lodžitek X-240 obezbeđuje bogat zvuk u kompaktnom kućištu. Uz stilizovane metalne mrežice, satelite sa fleksibilnim membranama, otvoreni podni subwoofer i dinamičnu korekciju basa u realnom vremenu, ovaj komplet zvučnika obezbeđuje izvanredan zvuk uz stilizovan i kompaktan dizajn.

"Sa Windows Vista operativnim sistemom, Majkrosoft donosi bogato vizuelno iskustvo i nove mogućnosti za pretraživanje i navigaciju kroz aplikacije i sadržaje na način koji korisnicima najviše odgovara" izjavio je Denis Pavilard, potpredsednik Lodžitek sektora za marketing desktop proizvoda i tastatura. "Poboljšanja koja donosi novi operativni sistem omogućila su Lodžiteku značajnu mogućnost da radi ono u čemu je najbolji - dizajnira inovativne periferijske uređaje koji su blisko integrisani sa operativnim sistemom i omogućavaju spoznavanje i lakše korišćenje svih vrednosti novog sistema. Naš cilj je da učinimo upotrebu računara jednostavnijom, komfornijom i zabavnijom".

Asortiman periferijskih uređaja koji rade sa Windows Vista sistemom povećavaju upotrebnu vrednost ovog operativnog sistema po pitanju produktivnosti, komunikacije i prilikom upotrebe na prenosnim računarima.
Kako bi obezbedili potpunu kompatibilnost sa novim operativnim sistemom, određeni Lodžitek miševi i tastature imaju specijalne tastere koji omogućavaju brz pristup određenim opcijama Viste. Jednim pritiskom na taster Flip 3D ili taster za pretraživanje foto galerije, Lodžitek Cordless Desktop 3200 komplet, koji se sastoji od laserskog miša i tastature, omogućava korisnicima da koriste Windows Vistu kako bi pretraživali digitalne sadržaje uz neverovatnu brzinu i komfor. Slajder "Dynamic Search and Zoom" koji se nalazi na tastaturi je posebno od koristi prilikom pregleda velikog broja umanjenih sličica u foto galeriji ili prilikom pregleda rezultata pretrage. Sledeći proizvod koji povećava produktivnost, LodžitekMX Revolution bežični laserski miš, ima specijalni Flip 3D točkić kako korisnici ne bi morali da pomeraju ruku sa miša prilikom promene aktivnih aplikacija. Za upotrebu uz ove periferije, Lodžitek planira za kraj januara verziju 3.3 SetPoint softvera koji će obezbediti kompatibilnost pod Windows Vista operativnim sistemom.


vesti po rubrikama

^tehnologij@

Lodžitek periferije poboljšavaju iskustvo sa novim Majkrosoftovim OS-om
Skener za prepoznavanje snimanje i prikazivanje trodimenzionalnih objekata
Apple TV objedinjeni sistem za zabavu
Novi prenosivi računar iz Lenova omogućava širi pogled na svet
 


     


FastCounter by LinkExchange