GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 14. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


 

U dečjem dispanzeru koji je Dinkić otvorio srušio se plafon

Izdržao tri nedelje

ČAČAK - Na drugom, nedavno dograđenom spratu Dečjeg dispanzera u Čačku u petak oko 17 časova obrušio se deo takozvanih mineralnih ploča na spuštenom plafonu. Dograđeni sprat Dečjeg dispanzera pušten je u rad 21. decembra, a svečanu vrpcu je presekao Mlađan Dinkić.

U to vreme dispanzer je bio pun dece koja su sa roditeljima čekala na inhalaciju, vakcinu ili pregled, pa je prava sreća da nijedna od srušenih ploča nije pala na nekog od pacijenata. Otpao je deo plafona u prostoriji u kojoj borave sestre, a u tom trenutku tu se nalazila samo jedna majka koja je overavala recept. Zgrada je tehnički primljena, ističu u Dečjem dispanzeru i može se reći da je ovo samo splet okolnosti do kojih je došlo usled vremenske nepogode koja je u petak posle podne zahvatila ovaj deo grada. - Odmah pošto je pao deo ploče, obavestili smo izvođača i nadzorni organ i u roku od sat vremena sve je popravljeno i ispitane su okolnosti i uzrok pada. Izvođač nas je uverio da je sve urađeno po propisima i nije bilo propusta prilikom postavljanja plafona koji je nedavno završen. Mislim da do spleta ovakvih okolnosti dolazi jednom u sto godina i ne može se smatrati greškom izvođača - rekao je dr Vlade Veličković, direktor Doma zdravlja.

- U toku jakog olujnog vetra prozor je ostao otvoren pa je došlo do stvaranja pritiska u unutrašnjem prostoru između ploča i tavanskog dela, što je podiglo ploče koje su, posle prestanka dejstva, popadale - kazao je Milić Jekić, predstavnik izvođača radova. On je istakao da se radi o pločama za spušteni mineralni plafon koje su veoma lake i svih šest kvadratnih metara ploča koje su popadale zajedno nisu teške više od desetak kilograma. Radove je, kao podizvođač, izvelo GP "Građevinac" iz Čačka. U novi deo ove zdravstvene ustanove Ministarstvo zdravlja uložilo je 9.300.000 dinara.

O. D. (Sina)


vesti po rubrikama

^vesti

U dečjem dispanzeru koji je Dinkić otvorio srušio se plafon
Rekonstruisano Danteovo lice
RIO DE ŽANEIRO :"Tapkao" ulaznice za posetu pape