GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 14. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Donacija Loznici za borbu protiv nasilja u porodici

LOZNICA - Američka organizacija za međunarodnu pomoć i razvoj (IRD) uložiće u lozničku opštinu 7.280 američkih dolara za projekat "Uspostavljanje jače mreže za borbu protiv nasilja u porodici". Projekat će biti realizovan u prva četiri meseca ove godine, a sprovešće ga Centar za socijalni rad uz pomoć nevladine organizacije "Svetionik" i lokalne uprave u Loznici.

Kako je agenciji Beta rečeno u lozničkom Centru za socijalni rad, donacija obuhvata tehničku opremu i finansijsku podršku za organizovanje tribina, seminara, radionica, pravnu pomoć i mobilni tim stručnjaka za pomoć žrtvama nasilja.

Loznica je jedna od 10 opština u Srbiji, koje su prihvatile projekat nevladinog udruženja "Autonomni ženski centar" iz Beograda o institucionalnom povezivanju svih državnih organa i službi koje se u okviru svojih delatnosti susreću sa ovom problematikom.

U ovoj opštini SOS telefon za pomoć žrtvama nasilja počeo je da radi u februaru 2004. godine, u okviru projekta "Utočište" za koji je nevladina organizacija "Svetionik" dobila podršku od Republičkog ministarstva za socijalna pitanja. Projekat "Utočište" realizovao se od decembra 2003. godine, a pored SOS telefona, uključivao je i besplatno psihološko savetovalište i pravnu pomoć žrtava nasilja.

U međuvremenu je, u nedostatku novih donatorskih sredstava, od januara prošle godine SOS telefon počeo da radi u okviru Centra za socijalni rad, u kojem istovremeno radi i psihološko savetovalište. Za nastavak rada SOS telefona i psihološkog savetovališta u prošloj godini opština je iz budžeta obezbedila 200.000 dinara, dok je ove godine za tu namenu planirano 214.000 dinara.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Donacija Loznici za borbu protiv nasilja u porodici
Januarske visoke temperature mogu biti pogubne za zdravlje hroničnih bolesnika
Rudari "Resavice" najavljuju protest za 18. januar ispred zgrade vlade
Obuka za novi profil zanimanja odlična šansa za zapošljavanje
Opasne noćne vožnje mladih na novosadskim ulicama
Preminuo Aleksandar Bakočević
"Red het" dolazi u Srbiju
Za skladište gasa fali 70 miliona evra
Domaće oružje na sajmu naoružanja i vojne opreme u Americi
Zakup njiva dobar za "perače novca"
Mali akcionari "Jugoremedije" optužuju ministra privrede
"Prvi partizan" izvozi municiju u Belgiju