GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Prodaje se zrenjaninska fabrika šešira

ZRENJANIN - Jelica Vukolić, stečajni upravnik zrenjaninske fabrike šešira "Begej" u stečaju, oglasila je prodaju imovine ove fabrike javnim nadmetanjem koje će se održati 31. januara u prostorijama Agencije za privatizaciju u Beogradu.

Kupcima će biti ponuđeni upravna zgrada i proizvodni objekti s pripadajućom opremom i zalihama gotovih proizvoda, nedovršene proizvodnje i materijala po početnoj ceni od 145,5 miliona dinara. Objekti su izgrađeni na zemljištu u društvenoj svojini površine oko 67 ari.

Na prodaju će biti ponuđeni i pogon pozamanterije s pripadajućom opremom u Krajišniku po početnoj ceni od oko 20,6 miliona dinara, zatim prodavnica u Aranđelovcu, čija je početna cena 1,9 miliona dinara, prodavnica u Kruševcu - 3,08 miliona, kao i prodavnica u Zenici po početnoj ceni od oko 4,4 miliona dinara.

Inače, ova nekada uspešna fabrika bila je jedina u ovom delu Evrope koja se bavila proizvodnjom kvalitetnih šešira od zečje dlake i beret kapa koji su se prodavali širom sveta. Na zahtev radnika, 18. novembra proglašen je stečaj, tokom kojeg su menjana čak četiri stečajna upravnika i isto toliko stečajnih sudija, a 14. februara 2006. godine Trgovinski sud u Zrenjaninu proglasio je bankrot firme.

Z. R. (Sina)


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Prodaje se zrenjaninska fabrika šešira
Instituti u Sremskoj Kamenici isključili struju na predajniku
I tabla okruga nije po zakonu
 


     


FastCounter by LinkExchange