GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Rukometašice Kikinde ipak neće na megdan Vlaznimiju iz Đakovice

Strah od kazne EHF

Poznato je da ovakve slučajeve Evropska rukometna federacija drakonski kažnjava. Zbog neigranja našem klubu, sem novčane kazne, preti zabrana izlaska na evropsku rukometnu scenu u naredne dve godine, kaže Pašić

KIKINDA - Vest da je pred Božićne praznike Vlada Srbije donela odluku da se utakmice šesnaestine finala Čelendž kupa između rukometašica Kikinde i Vlaznimija iz Đakovice ne odigraju 10. i 11. januara na neutralnom terenu u mađarskom Sazholombatu, dočekana je sa pomešanim osećanjima.

VLADA BRANI KIKINDU

Ministar Vuksanović je u petak, 5. januara, novinarima saopštio da Vlada Srbije ne odobrava susret rukometašica Kikinde i Vlaznimija, a kao razlog naveo nerešen status Kosova i Metohije. On je saopštio da će Vlada Srbije snositi troškove kazne koja, sasvim izvesno, očekuje Kikinđanke. Vlada će stati iza kluba što se nikada ranije nije desilo.
- Sport je sastavni deo života i nije podređen opštim interesima - rekao je tada Vuksanović.

Činjenica da ipak neće izaći na međunarodnu scenu najteže je pao rukometašicama Kikinde, jer su se nedeljama pripremale za dvomeč sa Vlaznimijem. U delu javnosti takva odluka se očekivala jer je još početkom decembra, prilikom posete Kikindi, ministar prosvete i sporta Slobodan Vuksanović kategorički odbacio mogućnost da dođe do susreta Sosa i Kosovarki. Nije sporno mesto gde bi se sastale rukometašice, već notorna činjenica da niko u Srbiji ne može da prihvati da igramo sa sportskim klubom države koja ne postoji, što je tada i poručio ministar Vuksanović. Posle razmatranja dopisa Vlade Srbije, UO ŽRK "Kikinda" doneo je definitivnu odluku da ne igraju protiv Vlaznimija. Zbog najmanje priželjkivanog epiloga, predsednik kluba Zoran Pašić nije bio previše raspoložen za razgovor.

- Potajno smo se nadali da ćemo u Mađarskoj pokazati šta znamo i umemo. Sada nas najviše interesuje kako da se sa što manjim posledicama izvučemo iz neugodne situacije. Poznato je da ovakve slučajeve Evropska rukometna federacija drakonski kažnjava. Zbog neigranja našem klubu, sem novčane kazne, preti zabrana izlaska na evropsku rukometnu scenu u naredne dve godine - rekao je Pašić.

Kikinđani su svojevremeno ponudili da se susreti odigraju na neutralnom terenu. Pored Sarajeva, u igri su bili Berane, Podgorica, Tuzla, Banja Luka i na kraju Sazholombat. Interesantno je da je u ovom mađarskom mestu nadomak Budimpešte pre jedanaest godina odigrana prva međunarodna utakmica između reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske. nSina/ Saša Urošev


vesti po rubrikama

^sport

Naša skijašica prvi put u veleslalomu osvojila bodove u trci za Svetski kup
Rukometašice Kikinde ipak neće na megdan Vlaznimiju iz Đakovice
Rukometna reprezentacija Srbije obrukala se u revanšu
Đoković osvojio Adelajd, Jankovićeva Ouklend, a Zimonjić Dohu
LJubljanski recept za Cibonu
Nemački tiražni list Bild žali nad sudbinom Ailtona
Generalni sekretar Zvezde (ne)odlazi sa "Marakane"