GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

U Valjevu raspisan konkurs za preduzetničke kredite

Nezaposlenima posao, poslodavcima pomoć

VALJEVO - Oko 10.000 nezaposlenih Valjevaca dobiće i ove godine šansu da, zahvaljujući novim mikrokreditima koje obezbeđuju Fond za razvoj i Nacionalna služba zapošljavanja, samostalno otpočnu sopstveni biznis. Novi konkurs za kredite od 8.000 do 30.000 evra, s rokom otplate od tri do pet godina, grejs periodom od godinu dana i kamatom od jedan odsto na godišnjem nivou, raspisan je i, prema rečima Gordane Todorović, stručnog saradnika za razvoj preduzetništva u valjevskoj filijali zapošljavanja, tridesetak Valjevaca već je izrazilo zainteresovanost i uzelo obrasce.

Zahvaljujući ovim kreditima, prema rečima Todorovićeve, protekle godine u Valjevu je otvoreno više od stotinu novih radnji, malih preduzeća i agencija.

- Svi nezaposleni koji su tokom godine konkurisali za povoljne mikrokredite počeli su da rade, a najviše novih radnji i malih preduzeća otvoreno je u oblasti proizvodnje, od plastike do industrije nameštaja, ali i građevine. U građevini je za nove preduzetnike značajan podsticaj bila izgradnja fabrike "Gorenje" jer su velike firme angažovale veliki broj podizvođača, među kojima su bili i novi preduzetnici, do juče na evidenciji nezaposlenih, koji su otvorili firme za nisko ili visokogradnju. U domenu usluga, otvarani su kafići ćevabdžinice, frizerski saloni - kaže Todorovićeva. Novi preduzetnici imali su i tu pogodnost da za svakog novoprimljenog radnika, u slučaju da imaju više od petoro zaposlenih u firmi, dobiju po 90.000 dinara.

Sredstva za nove kredite su obezbeđena, a preporuka je da budući preduzetnici imaju dobru ideju za posao i tržište za svoje proizvode ili usluge. Novi krediti ne važe za poljoprivrednu proizvodnju, trgovinu i taksi-usluge.

B. O. (Sina)


vesti po rubrikama

^Srbija

Smederevska vlast rešena da zaustavi vandalizam na groblju
Kladovski KUD "Polet" održao praznični koncert
Na krcatom Kopaoniku boravi oko 12.000 gostiju
U Valjevu raspisan konkurs za preduzetničke kredite
   
 


     


FastCounter by LinkExchange