GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Na krcatom Kopaoniku boravi oko 12.000 gostiju

Manjak soba, manjak žičara

Žičara "Duboka 2" trebalo bi da bude danas otvorena, a otvaranje "Duboke 1" planirano do kraja sezone. U objektima bivšeg "Geneksa" nema slobodnih mesta, ali je zabavni program obogaćen

KOPAONIK - Na snežnom Kopaoniku trenutno boravi oko 12.000 gostiju. Svi objekti ITG "Profitnog centra", ranije "Geneksa" i drugi hoteli i vile, kao i vikend naselja su krcati, pa je gotovo u svim ugostiteljskim objektima na planini i Brzeću teško naći smeštaj. Putnici pristižu putevima iz pravca Brzeća, s jedne i Rudenice, sa druge strane planine. Jaram je prohodan, a iz Zimske službe za održavanje puta na Srebrencu, uz preporuku da je zimska oprema obavezna, preporučuju putnicima da ne brinu mnogo, jer se prilazi Kopaoniku non-stop čiste.

DEJAN MATIĆ I BORA DUGIĆ ZA SRPSKU NOVU GODINU

- Ove zimske sezone potrudili smo se da obogatimo zabavni program. Svake nedelje imamo po tri-četiri atraktivne pozorišne predstave Indeksovog pozorišta. Sada se ova najnovija "U kući velikog blata" na Kopaoniku daje dva puta nedeljno, odnosno petkom i nedeljom, a pripremamo i jedan kvalitetniji doček Pravoslavne nove godine, 13. januara. Gost nam je Dejan Matić u pratnji Bore Dugića. Voditelj programa je glumac Ivan Bekjarev - otkriva Nebojša Premović, direktor ITG "Promotivnog centra" na Kopaoniku.

- Trenutno su svi kapaciteti u objektima nekadašnjeg "Geneksa" sto odsto popunjeni. Prazne sobe nema ni u "Konacima" ni u "Grandu". Ista situacija biće i narednih dana. Možda neko može u agencijama nešto da pronađe, ali mi imamo najavu za kompletne kapacitete. Ne verujem da ima više slobodnih mesta - kaže direktor ITG "Profitnog centra" Nebojša Premović.

Cene se menjaju od nedelje do nedelje, a za period do 20. januara u hotelu "Grand" u dvokrevetnoj sobi s polupansionom na bazi švedskog stola treba izdvojiti 7.700 dinara. U istom periodu u "Konacima" klasičan apartman "dva plus jedan" kojih najviše ima za tri do četiri osobe, od 6. do 19. januara najam apartmana za jedan dan je 7.000 dinara.

- U našim objektima trenutno ima oko 1.700 gostiju, a od toga je oko 500 stranaca. Svake nedelje dolaze nam stranci preko agencije "Tomson" iz Engleske koja nam nedeljno šalje po jedan čarter avion, od 130 do 140 gostiju. Tako, uključujući i vikend-naselja Treska i Brzeće i sam ovaj centar, mislim, da je na Kopaoniku oko 12.000 gostiju - dodaje Premović.

Na Kopaoniku su izgrađene i dve velike četvorosedne žičare "Duboka 1" i "Duboka 2", ali još nisu proradile, pa se skijaši žale na velike gužve.
Premović je najavio da bi "Duboka 2" trebalo danas da bude otvorena, a otvaranje "Duboke 1" planira se malo kasnije.

Tekst i foto: R. Barjaktarević (Sina)


vesti po rubrikama

^Srbija

Smederevska vlast rešena da zaustavi vandalizam na groblju
Kladovski KUD "Polet" održao praznični koncert
Na krcatom Kopaoniku boravi oko 12.000 gostiju
U Valjevu raspisan konkurs za preduzetničke kredite
   
 


     


FastCounter by LinkExchange