GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Kladovski KUD "Polet" održao praznični koncert

Dva nastupa za vernu publiku

KLADOVO - Za praznično veče, Kulturno umetničko društvo "Polet" iz Kladova priredilo je u Domu kulture tradicionalni celovečernji koncert narodnih pesama i igara, a prvi put u programu je nastupila nedavno formirana ženska vokalna grupa. Zbog velikog interesovanja Kladovljana za ovakve nastupe folklorista, pevača i instrumentalista i činjenice da je prošle godine bioskopska sala sa 350 mesta bila tesna da primi sve zainteresovane, ovoga puta priređena su dva koncerta.

U prazničnom programu nastupilo je više od 120 amatera, svih generacija, koji drže do folklorne i muzičke tradicije kladovskog kraja. Ni ovoga puta nisu izostale koreografije igara iz svih krajeva Srbije i sa prostora nekadašnjih jugoslovenskih republika.

Mirjana Milutinović, koreograf i dugogodišnji član KUD-a "Polet" osvrćući se na prošlogodišnje nastupe ansambla u zemlji i inostranstvu s ponosom kaže da je 2006. godina, posle duže pauze, bila veoma uspešna.

- Imali smo više od 30 nastupa. Gostovali smo u Rumuniji, Bugarskoj i Austriji, na etno-festivalima u Novom Sadu, Beogradu i Kladovu i mnogim drugim manjim manifestacijama i smotrama narodnog stvaralaštva u Srbiji. Ove godine navršava se šest i po decenija od osnivanja i rada "Poleta" kroz koji su prošle brojne generacije Kladovljana. Mnogi od njih uspešnu igračku karijeru nastavili su u amaterskim i profesionalnim Kulturno-umetničkim društvima u Beogradu. Prijemom novih članova i radom s najmlađima želimo da podmladimo ovo kulturno-umetničko društvo i opet budemo prepoznatljivi - napominje koreograf.

Tekst i foto: C. B. (Sina)


vesti po rubrikama

^Srbija

Smederevska vlast rešena da zaustavi vandalizam na groblju
Kladovski KUD "Polet" održao praznični koncert
Na krcatom Kopaoniku boravi oko 12.000 gostiju
U Valjevu raspisan konkurs za preduzetničke kredite
   
 


     


FastCounter by LinkExchange