GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

EU neće sukob s Srbijom zbog Kosmeta

BERLIN - Nemački ministar inostranih poslova Frank Valter Štajnmajer upozorio je juče da stabilnost na Balkanu zavisi od budućeg statusa Kosova i naglasio da će EU raditi na tome da osigura mir u ovoj srpskoj pokrajini, javlja Srna.

On je u intervjuu za list Bild am Zontag rekao da će Nemačka, koja je 1. januara preuzela mesto predsedavajućeg EU, učestvovati finansijski i ljudstvom u evropskoj civilnoj misiji kada za to dođe vreme.
- Nemačka će se snažnije angažovati na Kosovu i Metohiji. Tačne brojke ne mogu da iznesem, ali je sigurno da ćemo u potpunosti preuzeti odgovornost koju u okviru EU imamo za Kosmet, kazao je Štajnmajer.

- EU, koja preuzima odgovornost od UN, učiniće sve da ne dođe do novog sukoba sa Srbijom. Želimo da na Kosmetu izgradimo efikasnu zajednicu u kojoj će svi građani, Albanci i Srbi, moći da žive u miru. U tu svrhu će EU poslati policajce i činovnike za oblasti pravosuđa i administracije, rekao je šef nemačke diplomatije.

Nemačka trenutno predsedava EU, koja bi ove godine u okviru rešavanja statusa KiM od UN trebalo da preuzme rukovođenje misijom u Prištini.


vesti po rubrikama

^politika

Dobre mogućnosti za Prištinu i Beograd
Da li će plan za Kosmet uticati na formiranje nove vlade?
Artemije: Boćižna radost nepomućena
Danas ukupan broj birača
EU neće sukob s Srbijom zbog Kosmeta
Program koalicije "Vojvođanske partije" mr Igor Kurjački
   


     


FastCounter by LinkExchange