GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Artemije: Boćižna radost nepomućena

GRAČANICA - Vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Artemije uputio je juče sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnom narodu na Kosovu i Metohiji i Raškoj oblasti božićnu poslanicu u kojoj na očinski, evanđelski način podseća i poučava svoj verni narod na svu lepotu i punoću Božića.

- Zbog obilnih duhovnih darova, zbog uzvišenosti poruke koju nam Božić donosi, mi ga dočekujemo i proslavljamo sa takvom duhovnom radošću bez obzira u kakvim uslovima živimo. Vaše prisustvo u takvom broju u našim hramovima širom naše eparhije, kako na Kosovu i Metohiji, tako u Raškoj oblasti, radost koja se čita na vašim licima, svedoči da božićnu radost nisu mogle da pomute sve nevolje i nedaće u zadnjih sedam godina koje preživljavamo lišeni spoljašnje slobode, osnovnih ljudskih prava i svega onoga što odlikuje normalan život čoveka. Naša molitvena želja danas na Božić: Neka bi se blagi Gospod Hristos rodio danas i u našim dušama, kroz našu smirenu veru, kroz našu evanđelsku ljubav, kroz naše molitve, kroz naš post, kroz naše milostinje, kroz naše evanđelske vrline. Neka bi se sa Bogomladencem Hristom u nama rodilo i zaživelo sve što je Hristovo, sve što je večno i bogočovečno, poručio je vladika Artemije.

Sačuvati pak hrabrost i optimizam u bolju budućnost u takvim teškim uslovima, nije moguće bez jake vere u promisao Božju koji vodi svakoga čoveka i čitave narode ka spasenju.

Ne možemo a da i ovoga puta ne naglasimo da je Božić programski praznik, čiji je program sažet i izražen u pesmi Anđela koju slušahu prosti pastiri u vitlejemskoj noći: "Slava Bogu na visini, i na zemlji mir, među ljudima dobra volja". To je od posebnog značaja za nas koji se nalazimo u iščekivanju pravednog i održivog rešenja pitanja budućeg statusa Kosova i Metohije. Bilo da prosto pasivno iščekujemo to rešenje, bilo da aktivno učestvujemo u njegovom iznalaženju i kreiranju, mi nikada ne smemo zaboraviti na poredak ove anđelske pesme. Prizivajući blagoslov Božji na sve vas, deco naša duhovna, pozdravljamo Vas pozdravom večne radosti MIR BOŽJI! HRISTOS SE RODI!, naveo je vladika Artemije.


vesti po rubrikama

^politika

Dobre mogućnosti za Prištinu i Beograd
Da li će plan za Kosmet uticati na formiranje nove vlade?
Artemije: Boćižna radost nepomućena
Danas ukupan broj birača
EU neće sukob s Srbijom zbog Kosmeta
Program koalicije "Vojvođanske partije" mr Igor Kurjački
   


     


FastCounter by LinkExchange