GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Dobre mogućnosti za Prištinu i Beograd

PRIŠTINA - Portparol izaslanika UN za status Kosova Remi Durlo izjavio je da je će Marti Ahtisari ponuditi dobre mogućnosti i za Prištinu i za Beograd, i izrazio nadu da će pregovarački tim Kosova sačuvati jedinstvenost, javlja Beta.

- Želimo da verujemo da će paket o statusu, koji će uskoro biti predložen, biti prihvaćen i od Prištine i od Beograda. Paket je od izuzetne važnosti i zbog toga je neophodno da pregovarački tim Kosova ostane jedinstven, rekao je Durlo za prištinski dnevnik Koha Ditore.

List prenosi i izjavu predsednika Skupštine Kosova i člana pregovaračkog tima Kolj Beriše, koji je rekao da unutar pregovaračkog tima za sada postoji potpuna jedinstvenost u vezi s važnim pitanjima i da se nada da će tako biti i u buduće.

Posle poslednjeg sastanka, u petak, članovi prištinskog pregovaračkog tima saopštili su da će dati zajednički odgovor na Ahtisarijev predlog statusa Kosova.

S druge strane, izvori iz vlade Kosova rekli su za Koha Ditore da postoji mogućnost za promenu agende, to jest da će Ahtisari prvo podneti svoj paket generalnom sekretaru UN, a posle toga Prištini i Beogradu. Međutim, Durlo je isključio takvu mogućnost.

- Podnećemo paket Prištini i Beogradu, videćemo koji će biti njihovi komentari, a posle ćemo predlog predati višim nivoima, rekao je Durlo. Izvori iz vlade Kosova su ocenili da bez obzira da li će biti zadovoljni ili ne, oni će morati da prihvate predlog Martija Ahtisarija.


vesti po rubrikama

^politika

Dobre mogućnosti za Prištinu i Beograd
Da li će plan za Kosmet uticati na formiranje nove vlade?
Artemije: Boćižna radost nepomućena
Danas ukupan broj birača
EU neće sukob s Srbijom zbog Kosmeta
Program koalicije "Vojvođanske partije" mr Igor Kurjački
   


     


FastCounter by LinkExchange