GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Američko Nacionalno udruženje filmskih kritičara smatra

"Panov lavirint" najbolji film

NJUJORK - Američko Nacionalno udruženje filmskih kritičara proglasilo je film "Pan's Labyrinth" (Panov lavirint) za najbolji film prošle godine navodi Beta citirajući Rojters.

Film snimljen na španskom jeziku, u režiji Meksikanca Giljerma del Tora i priča je o maloj Ofeliji (igra je Ivana Bakero) očaranoj bajkama u čudotvornim zemljama, koja sa majkom odlazi da živi u začaranoj šumi, u vreme fašizma u Španiji.

Nagrade za najbolje glavne uloge dobili su Helen Miren za "Kraljicu" i Forest Vitaker za "Poslednjeg kralja Škotske".

Nagrada za režiju dodeljena na Polu Gringrasu za ostvarenje "United 93", priču o jednom od aviona otetih 11. septembra 2001, u kojem su putnici savladali otmičare, ali sa tragičnim krajem jer se letelica srušila u Pensilvaniji.

Piter Morgan je nagrađen za scenario filma "Kraljica", dramu o aktuelnom britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj suočenoj sa pogibijom princeze Dajane. Za najbolje epizodne uloge nagrađeni su Mark Valberg za ulogu u "Dvostrukoj igri" i Meril Strip za dve role: u ostvarenjima "Đavo nosi Pradu" i "A Prairie Home Companion".
Nagrade raznih udruženja kritičara i esnafskih organizacija samo su uvod u dodelu najpoželjnijih holivudskih priznanja, Oskara.


vesti po rubrikama

^kultura

Američko Nacionalno udruženje filmskih kritičara smatra
Niš i dalje bez uslova za reprezentativnije kulturne događaje
intervju : LJiljana Habjanović - Đurović - književnik