GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Kompanija "Grand kafa" i "Štark" grade novu fabriku

Od prodaje kafe u Srbiji 68 miliona evra

BEOGRAD - Kompanija "Grand kafa" u Srbiji imala je prihod od 68 miliona evra od prodaje kafe u 2006. godini, što je za 30 odsto više nego godinu dana ranije, izjavio je osnivač i generalni direktor te firme Slobodan Vučićević. On je agenciji Beta kazao da je "Grand kafa" u prošloj godini prodala ukupno 15.100 tona kafe, a da je povećanje prihoda, većim delom, rezultat skoka cene sirove kafe na svetskom tržištu.

"Grand" je od distribucije robe slovenačke grupacije "Droga Kolinska", s kojom je u strateškom partnerstvu, u prošloj godini ostvario dodatni prihod od 11 miliona evra", dodao je Vučićević.

Ukupni profit kompanije u 2006. godini, prema njegovim rečima, biće dvostruko veći nego u 2005. Vučićević, koji je i predsednik Upravnog odbora "Soko Štarka", izjavio je da se u 2007. godini u blizini Beograda "planira početak izgradnje" fabrike vredne 30 miliona evra, u koju će biti premeštana proizvodnja "Štarka" i "Grand kafe".
"Nameravamo da u 2007. celokupnu proizvodnju kafe i konditora premestimo na novu, zajedničku lokaciju u blizini Beograda, pošto su kapaciteti i jedne i druge kompanije već postali tesni za naše ambiciozne planove širenja", rekao je Vučićević.

On je ocenio da će nova fabrika, za koju je već kupljen plac, omogućiti veću efikasnost i dodatno doprineti brzom razvoju i "Granda" i "Soko Štarka".

Sklapanjem strateškog partnerstva sa slovenačkom grupom "Droga Kolinska" u leto 2005. godine ova kompanija je u istoj godini ušla u vlasničku strukturu domaće konditorske industrije "Soko Štark" i postala deo grupacije sa regionalnim predznakom.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Radnici pravosuđa ostali bez nagrada
Očekivana velika epidemija ptičjeg gripa preti i Srbiji
Odmakao proces reforme u našem Vazduhoplovstvu i PVO
Ponovo se slavilo uz opasnu pucnjavu
Učenici Medicinske škole u Nišu stalno izloženi opasnim hemikalijama
"Železnice Srbije" opet kupuju dizel lokomotive
Kompanija "Grand kafa" i "Štark" grade novu fabriku
Nebojša Starčević: "Jat" planira u 2007. godini smanjenje broja radnika i linija
Radnici i sindikat preduzeća "Svetlost" optužuju rukovodstvo za razne mahinacije
Promet na Beogradskoj berzi dupliran