GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Radnici pravosuđa ostali bez nagrada

BEOGRAD - Sindikat zaposlenih u pravosuđu saopštio je juče da novogodišnje nagrade od po 4.000 dinara za zaposlene u pravosuđu nisu isplaćene do Božića, kako je to ranije obećala Vlada Srbije.

- Ni posle iscrpljujuće borbe između predstavnika Sindikata pravosuđa i predstavnika vlade nije došlo do prenosa novca za isplatu novogodišnjih nagrada zaposlenima od 4.000 dinara, iako je obećano da će to biti urađeno do Božića. Sada je jasno da obećanje nije ispunjeno, osim ako oni koji odgovorno i svesno lažu nisu mislili da novac isplate do "malog Božića". Činjenica je da su svoje novogodišnje i božićne praznike bogato proslavili s obzirom na to da su sebi podelili velike novčane nagrade - od 25.000 do 100.000 dinara - piše u saopštenju koje je potpisala predsednica Sindikata zaposlenih u pravosuđu Slavica Živanović.

Podsećamo da su na sastanku s predstavnicima Ministarstva pravde Srbije, održanom krajem decembra 2006. godine, predstavnici Sindikata pravosuđa Srbije dobili obećanje da će zaposleni u pravosuđu, poput zaposlenih u zdravstvu, prosveti i policiji, biti nagrađeni sa po 4.000 dinara pred novogodišnje praznike.

Sindikat je na tom sastanku tražio i da osnovica za obračun zarada zaposlenih u pravosuđu ne sme biti niža od prosečne zarade u Republici, ´ali, predstavnici Ministarstva pravosuđa rekli su da nema para za ispunjenje tog zahteva "jer su novac namenjen za rad i zarade pravosuđa pojeli advokati i veštaci". Živanovićeva je tada naglasila da, prema njenoj proceni, advokati i veštaci nisu pojeli novac jer im naknade nisu ni isplaćivane više od dve godine, tako da je dug pravosuđa narastao na oko 950 miliona dinara.

A. I.

 


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Radnici pravosuđa ostali bez nagrada
Očekivana velika epidemija ptičjeg gripa preti i Srbiji
Odmakao proces reforme u našem Vazduhoplovstvu i PVO
Ponovo se slavilo uz opasnu pucnjavu
Učenici Medicinske škole u Nišu stalno izloženi opasnim hemikalijama
"Železnice Srbije" opet kupuju dizel lokomotive
Kompanija "Grand kafa" i "Štark" grade novu fabriku
Nebojša Starčević: "Jat" planira u 2007. godini smanjenje broja radnika i linija
Radnici i sindikat preduzeća "Svetlost" optužuju rukovodstvo za razne mahinacije
Promet na Beogradskoj berzi dupliran