GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Osmišljeni zabavni, sportski i umetnički programi za decu

Kreativnost, rekreacija i edukacija tokom zime

Beogradski školarci će tokom zimskog raspusta moći da uživaju u klizanju, plivanju, košarci, plesu, ali i da pohađaju kurseve i kreativne radionice

Đaci su sa olakšanjem i radošću dočekali kraj prvog polugodišta, zasluženi odmor i uživanje u čarima zime na planini ili selu. Za sve one koji će ostati u Beogradu organizovani su mnogobrojni kvalitetni i besplatni programi.

Oko 40.000 učenika osnovnih i srednjih škola od 3. do 22. januara moći će, uz đačku knjižicu, da uživa u klizanju i plivanju, da koriste brojne školske terene, ali i da pohađaju kurseve kreativne radionice.

ŠKOLA MODERNOG PLESA "NATALIJA I IVICA"

Svi koji bi želeli da im raspust prođe uz muziku i uz savlađivanje prvih koraka modernih igara mogu to da ostvare u plesnom studiju "Natalija i Ivica", koji je godinama vodeća gradska škola, čiji učitelji, sem u Beogradu, svakog meseca u evropskim centrima drže časove modernog plesa.

ŠKOLA ZA BUDUĆE VODITELJE

Još malo slobodnih mesta ima u "Školi za voditelje" koja je osmišljena u Pozorišnoj radionici za mlade, SC Šumice, Teatra 13, a koja danas početi da radi. Svakoga dana od 8. do 19. januara tinejdžeri će moći da uče osnove voditeljskog zanata od Svete Jankovića i njegovih saradnika. Časovi su besplatni i se održava će se svakog dana između 11 i 14 sati.

Na Trgu Nikole Pašića se već više od nedelju dana nalazi pravo malo dečje carstvo pod nazivom "Ledeni grad". Mališani mogu da klizaju, slikaju se sa omiljenim crtanim i filmskim junacima, đuskaju, grickaju kokice i druže se s vršnjacima.

- Moja ćerka ide u treći razred i oduševljena je Ledenim gradom, ne samo zbog klizanja, već i ostalim aktivnostima u kojima rado učestvuje - rekla nam je sugrađanka Vesna Katinić, dok je s osmehom gledala svoju devojčicu Mašu koja je pokušavala da napravi piruetu na ledu.
Osim klizališta na Trgu, prve korake na ledu i to pod stručnim nadzorom deca će moći da naprave na starom DIF-u, ali i u OŠ "Užička republika". Za one koji su iskusniji u ovom sportu obezbeđeni su termini u Ledenoj dvorani Hale "Pionir" i SC "Zvezdara".

Košarka, stoni tenis, odbojka, gimnastika i kuglanje organizuju se u skoro svim sportskim centrima, a tenis će moći da se igra u balonima SC "Zvezdara". Škola plivanja realizuje se u CFK "Vračar", Gradskom centru za fizičku kulturu, SRC "Tašmajdan", SC "Banjica" i plivačkim klubovima "Stari grad" i "Maraton".

Mališani mogu da izaberu i neke od jednodnevnih izleta na Divčibare i Rajac, a planinarsko društvo "Avala" organizuje ekološko-planinarsku školu na Avali.

Jedna od novina ove godine je muzička nedelja za mlade koja će biti organizovana u Muzičkoj školi "Petar Konjović", kako bi se što veći broj dece upoznao s vrednostima klasične muzike.

Ekipa Glasa


vesti po rubrikama

^Beograd

Rekreativno-praznično druženje za decu i roditelje na "beogradskom moru"
Prijem za decu u Belom dvoru
Osmišljeni zabavni, sportski i umetnički programi za decu
Savetovalište u okviru Centra za prevenciju narkomanije
Rekordna proizvodnja lignita u Kolubari
"Kuća velikog srca" za decu
   


     


FastCounter by LinkExchange