GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Prijem za decu u Belom dvoru

Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina su u petak u Belom dvoru priredili tradicionalne božićne prijeme za decu bez roditeljskog staranja, decu ometenu u razvoju, romsku decu i decu izbeglice iz cele Srbije.

Kraljevski par je radost najvećeg hrišćanskog praznika podelio s mališanima, uzrasta od šest do 12 godina, a prijemi su bili organizovani u tri termina. Princ Aleksandar Karađorđević je priredio prijem za decu bez roditeljskog staranja iz domova u Somboru, Beogradu, Kragujevcu i Pančevu, decu članova udruženja ratnih vojnih invalida i romsku decu iz Trstenika i Beograda. Drugi prijem je bio namenjen deci sa specijalnim potrebama, posle čega je održan prijem za decu bez roditeljskog staranja iz domova u Negotinu, Beogradu, Nišu, Aleksincu, kao i decu izbeglica i raseljenih s Kosova i Metohije.

Na prijemu je učestvovao i vladika šabački Lavrentije i tom prilikom izrazio svoju radost povodom nastupajućih božićnih praznika.
- Evo nam opet našeg Božića, radosti naše. Svi znate da je to omiljeni praznik hrišćanstva, pa i srpskog naroda i mi ga rado obeležavamo. Za Božić, pored ostalih običaja, hrišćani kite svoju kuću ili jelkom ili badnjakom. Jelka je uvek zelena i njen list nikad ne opada, i ona kao takva simbolizuje Hrista koji je uvek isti, uvek mlad, dok badnjak simbolizuje jačinu kakav je i Hrist, ali i naš narod koji je prošao mnoga iskušenja. Posebno se zahvaljujem princezi Katarini koja se uvek seti dece koju nekad i sopstvene majke zaborave - rekao je vladika Lavrentije.

J. N. - M. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

Rekreativno-praznično druženje za decu i roditelje na "beogradskom moru"
Prijem za decu u Belom dvoru
Osmišljeni zabavni, sportski i umetnički programi za decu
Savetovalište u okviru Centra za prevenciju narkomanije
Rekordna proizvodnja lignita u Kolubari
"Kuća velikog srca" za decu
   


     


FastCounter by LinkExchange