GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 08. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Rekreativno-praznično druženje za decu i roditelje na "beogradskom moru"

Božić Bata na Adi

Na Adi nije bilo pobednika, a sva deca koja su učestvovala dobila su badnjak, čestitku, jabuku, balon... Roditelji koji detetu usade ljubav prema sportu mogu da očekuju da će ono biti uključeno u sport, poručuju iz asocijacije "Sport za sve"

Ove godine sneg nije stigao da upotpuni novogodišnje praznike, ali je zato Božić Bata na Badnji dan došao na Adu Ciganliju, gde je mališanima, uz igru, pesmu, recitovanje i ples, poželeo srećne božićne praznike. Program u kome su podjednako aktivno učestvovali deca i njihovi roditelji organizovala je asocijacija "Sport za sve" u saradnji s klubom "Sanset".

- Božićno druženje smo napravili sa željom da, kada već nema snega, realizujemo program sa jednom porukom. Ta poruka je da osnov fizičkog vaspitanja počinje u mladalačkim godinama u porodici, a ne u školi. Oni roditelji koji detetu usade ljubav u tim godinama sigurno mogu da očekuju da će dete biti uključeno u vežbanje i u sport - rekao je Petar Stakić, generalni asocijacije "Sport za sve".

On je takođe dodao da je cilj ovih igara i takmičenja bio da nema pobednika i zbog toga su sva deca koja su učestvovala na poklon dobila badnjak, čestitku, jabuku, balon...

SPORT JE TEMELJ ZDRAVLJA

Danas je sport postao fenomen vremena u kome živimo, a rezultati pojedinaca i ekipa nadmašuju sve prognoze. Sa druge strane, savremeni način života, nedovoljna fizička aktivnost i neadekvatna ishrana uzroci su mnogih bolesti i na to upozorava Svetska zdravstvena organizacija. Savremena nauka i mediji ukazuju o potrebi svakodnevne fizičke aktivnosti i preporučuju svakodnevno vežbanje od minimum 30 minuta.

Prava praznična atmosfera kojoj su najviše doprineli razdragani klinci i klinceze, bila je toliko pozitivna da nije ostavila ravnodušne čak ni slučajne prolaznike koji su zastajali kako bi slikali ovaj prizor.

Uzrast nije bio presudan, pa su u igrama zajedno učestvovali svi, počev od roditelja koji su pevali, pa sve do onih koji su tek krenuli u vrtić i recitovali svoje prve naučene tekstove. Najmlađi učesnik, a ujedno i glavna atrakcija bila je Jana, šestomesečna beba koja je bila miljenik fotoreportera i kamera.
Osnovna ideja ove manifestacije je podsticanje na stil zdravog života, odnosno promocija svega onog porodičnog, što nose svaka majka i otac, koji bi, bez obzira na obaveze, trebalo da provode više vremena sa svojom decom, između ostalog, i u vežbanju i rekreaciji.

- Drago mi je da ima ljudi kojima nije bitan novac i koji sprovode ovakve akcije kako bi podstakli kod mališana fizičku sposobnost i zadovoljstvo. Deca su naša budućnost i smatram da bi trebalo činiti sve da odrastaju u normalnom i zdravom okruženju - rekla je Ivana Jeftić, majka četvorogodišnje Maje, koja je recitovala pesmicu o Božić Bati.

Radi povećanja broja rekreativaca, postoje programi koji su organizovani tokom cele godine: dan izazova, biciklijada, ali i mnogi drugi, kao što su fitnes, aerobik, dan tradicionalnih veština, skijaške aktivnosti na Jahorini, Kopaoniku i mnogim drugim mestima. Ove aktivnosti se organizuju u svih 17 opština u Beogradu, u organizaciji "Sport za sve" koja je praktično pokret sa željom da promocija zdravog stila života bude dostupna svima.

M. Asanović


vesti po rubrikama

^Beograd

Rekreativno-praznično druženje za decu i roditelje na "beogradskom moru"
Prijem za decu u Belom dvoru
Osmišljeni zabavni, sportski i umetnički programi za decu
Savetovalište u okviru Centra za prevenciju narkomanije
Rekordna proizvodnja lignita u Kolubari
"Kuća velikog srca" za decu
   


     


FastCounter by LinkExchange