GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Vaspitačice snimile CD sa dečjim pesmama

KIKINDA - Edita Petrović i Svetlana Milić, vaspitačice kikindske Predškolske ustanove "Dragoljub Udicki" snimile su CD sa pesmama za decu "Od deteta do pesme". Poput vrsnih muzičara one su autorke muzike, teksta i aranžmana deset numera od kojih jedna konkuriše za himnu vaspitača Vojvodine.

- Snimanje kompakt diska trajalo je mesec dana. Producent nam je bio Nenad Kelemen, a montažer karaoka Nenad Miladinski. Snimale smo u studiju "Bit" našeg sugrađanina Borka Gvozdena. Dugogodišnji rad sa decom i njihove emocije bili su neiscrpan izvor inspiracije za tekstove i muziku - rekla je Svetlana Milić.

Neke pesme već su postali hitovi. Mališani posebno vole vesele pesmice kao što su "Kisaurus", "Deda Mraz", "Jovana" i "Oblici". Da pesme odlično zvuče postarali su se mališani iz vrtića "Kolibri" i "Plavi čuperak" koji su otpevali vokale. Svoj udeo u realizaciji muzičkog poduhvata, za koji vlada veliko interesovanje na tržištu, dala je direktorka PU "Dragoljub Udicki" Vesna Stanaćev. Ona je novinarima potvrdila da su u toku pregovori sa jednom izdavačkom kućom koja bi izdavala CD. Stanaćeva zadovoljno konstatuje da je ovaj projekat rezultat decenijskog rada u njihovoj ustanovi koji je uvek bio protkan muzikom. Kikindski mališani će ovaj CD dobiti kao dar za Novu godinu.

S. U. (Sina)


vesti po rubrikama

^Vojvodina

U Novom Sadu u subotu održan treći "Bebi šou" - izbor za naj bebu
Vaspitačice snimile CD sa dečjim pesmama
Osnovci iz Vrbasa organizovali humanitarnu akciju
Žitelji Rumenke najavili krivičnu prijavu protiv "Puta"
 


     


FastCounter by LinkExchange