GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

U Novom Sadu u subotu održan treći "Bebi šou" - izbor za naj bebu

Luka najmlađi mister Srbije

Na konkurs se prijavilo 725 mališana iz Srbije, Crne Gore, BiH, RS i Makedonije. Pojedini roditelji angažovali hakere koji su upadali u sistem samo da bi njihovo dete imalo što više glasova

Deca su naše najveće blago - bio je moto trećeg zvaničnog izbora za Mis bebe Srbije održanog u amfiteatru novosadskog Spensa. Ovaj amfiteatar u subotu je vrveo od razdraganih mališana, učesnika ovog najlepšeg mogućeg izbora za Mis i njihovih drugara koji su došli da im "drže strah". Naravno, bio je tu i priličan broj "mistera" i "misica" koji nisu učestvovali u takmičenju, pošto ih roditelji nisu blagovremeno prijavili, no to im ni najmanje nije smetalo da poziraju pred brojnim fotoreporterima i kamermanima, jer svi oni apsolutno zaslužuju titulu "mis" i "mistera" i svi su za svoje mame, tate, bake i deke, najlepši na svetu.

Izbor za Mis bebe Srbije treću godinu zaredom organizuje Modna agencija "Biznis model" iz Novog Sada, a po svemu viđenom može se reći da je ova manifestacija bila mnogo uspešnije od velikog broja drugih takmičenja lepote, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što je imala mnogo lepše učesnike i neuporedivo lepšu i razdraganiju publiku.

- Akciju je medijski podržao časopis "Moja beba". Na konkurs je prijavljeno 725 mališana iz Srbije, Crne Gore, BiH, RS i Makedonije, a glasovima čitalaca pomenutog lista i glasovima preko Interneta određeno je 30 učesnika velikog finala. Zadovoljan sam načinom na koji je sve proteklo, ali malo gorak ukus ostaje pošto sam video da su neki roditelji ovo shvatili mnogo ozbiljnije nego što bi trebalo. Naime, tokom glasanja preko interneta dešavale su se zaista neverovatne stvari. Pojedini roditelji su angažovali hakere koji su nam upadali u sistem, samo da bi njihovo dete imalo što više glasova. Dešavalo se da preko noći zatvorimo glasanje, a sutradan ujutro kada uđemo u sajt vidimo da neko dete ima i preko 100 glasova više u odnosu na prethodni dan - rekao je Jovan Atanacković, direktor i vlasnik agencije "Biznis model".

SUZE MAME SUZANE

- Uzbuđena sam. Zaista se ničemu nismo nadali i ovo je veliko iznenađenje za nas. Kako je Luka bio mnogo umoran nameravali smo da krenemo pre kraja priredbe, obukli smo se, izašli napolje, ali sam rekla mužu "hajde da sačekamo kraj" pa smo se vratili u salu. Kada sam čula Lukino ime nisam mogla da verujem, suze su mi same krenule - ne skrivajući emocije kroz suze je pričala Lukina mama Suzana, dok je ponosni tata Bojan video kamerom beležio sve što se dešava, trudeći se da mu ne promakne ni jedan detalj. Inače, Mitrovići kažu da im je Luka jedinac, a na pitanje kada će mu podariti brata ili sestru zagonetno su se nasmešili.

KO DAJE MLEKO?

Buru aplauza u publici izazvao je jedan od najmlađih učesnika finala, koji, kako ga je najavio "pajac" - zvanični voditelj programa, iako ima dve i po godine i dalje sisa. Naime, ovaj mali lepotan je, kada ga je u zabavištu pitala vaspitačica "ko daje mleko", kratko i jasno odgovorio "krava i mama". Kada je, pošto je voditelj pročitao ovakvu najavu, začuo smeh u publici, ovaj mamin mezimac je, uvređen, odjurio iza scene da se igra sa svojim drugarima.

Tokom predstavljanja finalista, neki su, poput pravih velikih zvezda, samouverenim hodom, poziranjem, i otpozdravljanjem publici pokazali da su "ispekli" zanat. Bilo je i onih koji su uplašeni jedva čekali da pobegnu sa bine i "spas" pronađu u toplom zagrljaju svojih roditelja. Posle predstavljanja kandidata usledio je vrhunac ove dečje žurke - proglašenje pobednika. U tom trenutku žamor u publici je potpuno zamro najviše zahvaljujući roditeljima koji su širom otvorenih očiju i ušiju željno iščekivali da čuju ime svog mezimca.

Prvo je izabrana "naj devojčica internacional", a žiri je odlučio da tu titulu ponese četvorogodišnja Anastasija Lacmanović iz Podgorice, koja se na bini pojavila u crnogorskoj narodnoj nošnji. Lentu za "naj osmeh Srbije" ponela je Milica Gecin iz Sakula, za "naj devojčicu Srbije" uzrasta do tri godine izabrana je Marija Stevančević iz Kruševca, a njen vršnjak Uroš Tirnanić iz Padinske Skele proglašen je za "naj dečaka". U konkurenciji mališana uzrasta od tri do pet godina titulom pobednika okitili su se Tara Žikić iz Novog Sada i Aleksandar-Manuel Hun iz Inđije. Pošto su saopšteni rezultati izbora u pomenutim kategorijama usledio je vrhunac ovog bebi hepeninga - proglašenje "naj bebe Srbije za 2006. godinu". Uz zvuke fanfara saopšteno je da će se titulom najlepšeg među klincima i klincezama narednih godinu dana dičiti Luka Mitrović iz Ečke, rođen 11. juna 2005. godine. Luka je, iako ima samo dve godine, sebi i svojim roditeljima obezbedio besplatno desetodnevno letovanje na moru, što je bila posebna nagrada za pobednika... Tako je mali Luka postao najmlađi mister u istoriji Srbije, jer su prethodne dve mis bebe Srbije bile devojčice, pardon, dame.

Tekst i foto:Nenad Ćaćić


vesti po rubrikama

^Srbija

Proteklog vikenda otvorena dva nova objekta u Nacionalnom parku "Tara"
Humanitarni koncert u Kraljevačkom pozorištu
Koaliciju SPS-SRS-PSS ne zanima odluka Ministarstva
U Novom Sadu u subotu održan treći "Bebi šou" - izbor za naj bebu
Završen izlov tolstolobika iz Grloškog jezera kod Zaječara
Nedaleko od jagodinske Hale sportova
   
 


     


FastCounter by LinkExchange