GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Koaliciju SPS-SRS-PSS ne zanima odluka Ministarstva

SRS ne priznaje smenu

Ivan Grubetić, koga su opozicioni odbornici nedavno smenili sa mesta predsednika SO Požarevac, ovu smenu ne priznaje i tvrdi da ga na to neće obavezati ni odluka Ministarstva

POŽAREVAC - Iako je ministar Zoran Lončar, zbog postojanja dve paralelne Skupštine opštine u Požarevcu, preporučio da se sačeka odluka Ministarstva za lokalnu samoupravu, koalicija SPS-SRS-PSS za sutra je zakazala 20. skupštinsku sednicu, sa 15 tačaka dnevnog reda. Radikal Ivan Grubetić, koga su opozicioni odbornici nedavno smenili sa mesta predsednika SO Požarevac, ovu smenu ne priznaje i tvrdi da ga na to neće obavezati ni odluka Ministarstva. Prema nekim predviđanjima, danas će zgrada opštine Požarevac predstavljati "zonu visokog rizika", jer se očekuje objavljivanje odluke Ministarstva kao i sprečavanje opozicionih odbornika da Grubetić održi svoju sednicu.

Predstavnici opozicije prošle nedelje izjavili su da će u pomoć pozvati i građane ukoliko Grubetić ne bude prihvatio eventualnu odluku da svoje mesto prepusti novoizabranom predsedniku SO Aleksi Saviću (DSS). Konflikt između dve zavađene strane nastao je kada je opozicija, uz pomoć tri odbornika koji su iz vladajuće koalicije prešli u suprotni tabor, smenila Grubetića, koji je takav čin smatrao nelegalnim, tvrdeći da su ovi odbornici već potpisali ostavke na svoje mandate. Smatrajući da je reč o falsifikovanim ostavkama, ovo troje odbornika žalilo se Opštinskom sudu koji se proglasio nenadležnim, zbog čega su oni podneli inicijativu republičkom javnom tužiocu za zaštitu zakonitosti odluke Opštinskog suda, jer smatraju da taj sud jeste nadležan da odlučuje o zaštiti biračkog prava.

U međuvremenu, dosadašnja vladajuća koalicija održala je skupštinsku sednicu na kojoj je smenila dva direktora javnih preduzeća, postavljajući umesto njih svoje ljude. Međutim, ove smene opozicija smatra nevažećim jer smatra da za njihovo donošenje nije obezbeđen kvorum. Odbornici opozicije do sada su već dva puta sprečeni da održe svoju skupštinsku sednicu, jer je Grubetić prvi put odbio da im preda ključ skupštinske sale, a naredni je promenio bravu na njenim ulaznim vratima zbog čega je protiv njega najavljeno podnošenje krivične prijave bog zloupotrebe službenog položaja.

D. Novković (Sina)


vesti po rubrikama

^Srbija

Proteklog vikenda otvorena dva nova objekta u Nacionalnom parku "Tara"
Humanitarni koncert u Kraljevačkom pozorištu
Koaliciju SPS-SRS-PSS ne zanima odluka Ministarstva
U Novom Sadu u subotu održan treći "Bebi šou" - izbor za naj bebu
Završen izlov tolstolobika iz Grloškog jezera kod Zaječara
Nedaleko od jagodinske Hale sportova
   
 


     


FastCounter by LinkExchange