GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Humanitarni koncert u Kraljevačkom pozorištu

"Tkanica" za hram Svetog Save

KRALJEVO - Krajem protekle nedelje u Kraljevačkom pozorištu održan je humanitarni koncert izvorne narodne muzike, a sav novac od prodatih ulaznica namenjen je dovršetku radova na izgradnji hrama Svetog Save u Dositejevoj ulici. Pred brojnom publikom nastupili su Jadranka Jagličić, profesor Muzičke škole "Stevan Mokranjac" u Kraljevu i izvođač starih kosovskih pesama i grupa "Tkanica", a koncert su upotpunili svirači na starim instrumentima - kavalu i gajdama. Stihove na kosovske teme i motive govorila je glumica Biljana Božović.

- Želela sam da pomognem izgradnju hrama jer crkve, kako bi jedan naš pesnik rekao, jesu mesto ljudskog okupa i utehe. Potičem s Kosmeta, iz okoline Prizrena, a moji nesrećni roditelji stradali su u rodnim Dojnicama. U hramu ću se moliti za zdravlje onih koje volim i za namučene duše oca i majke - kaže Jadranka Jagličić, inače, osnivač i vođa "Tkanice".

Gradnja hrama posvećenog spaljivanju moštiju Svetog Save započeta je pre 12 godina, a u toku su radovi na uređenju fasade. Novca je odavno ponestalo, pa sveštenstvo apeluje na vernike i priložnike da pomognu.

- Novac od ovog koncerta biće utrošen na popravku krova crkve koji je počeo da se kruni i propada. Pokušaćemo da nabavimo kvalitetan pokrivač od bakra. Svaka ovakva donacija mnogo nam znači jer nas, između ostalog, uverava da srpski narod nije zaboravio svoju veru i svoju Crkvu - kaže Milivoje Starovlah, starešina hrama Svetog Save u Kraljevu.

M. Milišić (Sina)


vesti po rubrikama

^Srbija

Proteklog vikenda otvorena dva nova objekta u Nacionalnom parku "Tara"
Humanitarni koncert u Kraljevačkom pozorištu
Koaliciju SPS-SRS-PSS ne zanima odluka Ministarstva
U Novom Sadu u subotu održan treći "Bebi šou" - izbor za naj bebu
Završen izlov tolstolobika iz Grloškog jezera kod Zaječara
Nedaleko od jagodinske Hale sportova
   
 


     


FastCounter by LinkExchange