GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

U raznovrsnoj novogodišnjoj turističkoj ponudi najskuplji aranžmani prvi rasprodati

Najluđa noć uz vatromet i francuski šampanjac

Naši turisti, tradicionalno, Novu godinu proslavljaju na Kopaoniku, Zlatiboru i Tari, gde su i ove godine svi hoteli uglavnom popunjeni. U turističkog agenciji "Kon-Tiki travel" kažu da slobodnih mesta još ima za svečani doček na Malti, Tunisu, Budimpešti, Egiptu, Atini i Istanbulu

Najveći broj naših turista novo leto dočekaće na Kopaoniku, gde je sve, kako tvrde, spremno za početak predstojećih zimskih praznika. U okviru redovne zimske turističke ponude "Kon-Tiki travela", osmodnevni aranžman u dvokrevetnoj sobi u hotelu "Grand" na Kopaoniku košta od 24.500 do 53.900 dinara. Nešto niže cene biće u hotelu "Putnik klub A", gde polupansion košta od 17.000 do 42.250 dinara.

POVOLJNE CENE U VRNJAČKOJ BANJI
HOTEL
"ZVEZDA"
"FONTANA"
"JEZERO"
"SLOBODA"
DOČEK
7.000
5.000
4.000
3.500
REPRIZA
5.000
3.500
3.000
2.500

Za novogodišnje praznike na Zlatiboru je rezervisano oko 90 odsto smeštajnih kapaciteta, a veliko je interesovanje naših turista i za glavnu zimsku sezonu.
- Pored renoviranog hotela "Mona" i novih privatnih pansiona, uređenih ski-staza, turistima je u vreme novogodišnjih praznika na raspolaganju klizalište u centru grada i vožnja motornim sankama. Tradicionalno, i ove godine biće organizovan doček Nove godine na otvorenom, uz rok grupe, zlatiborske trubače i vatromet. Biće organizovani izleti do Sirogojna, Potpećke pećine i manastira Mileševa - najavio je Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibora.

Na Tari je u vreme novogodišnjih praznika u većini hotela nema slobodnih mesta. Trodnevni novogodišnji aranžmani rasprodati su po prošlogodišnjoj ceni od 9.800 dinara. Oni koji su se odlučili da u hotelu "Omorika" dočekaju samo novogodišnju noć platiće 3.500 dinara, a u hotelu "Beli bor" 2.500 dinara. U hotelu "Javor" može se naći poneko slobodno mesto po ceni od hiljadu dinara i u privatnim vikendicama. Novo leto 2007. godine gosti će dočekati uz obavezne trubače i bogate lutrije.

- Kao i svake Nove godina, Vrnjačka Banja će biti ukrašena, a očekuje se i dobar provod u restoranima i hotelima. Pored novog "Akva centra", mladima u banji je namenjen i most ljubavi, gde se zaljubljeni parovi zaklinju na vernost.

Popularan je i "doček bez novčanika", odnosno novogodišnja večera u "olinkluziv" ponudi, dok u hotelu "Sloboda" za kupljene dve karte svečanog dočeka gostima nudimo i besplatan smeštaj u hotelu. Najmlađima su i ove sezone namenjene "Vrnjačke zimske čarolije", koje se održavaju u vreme đačkog raspusta - najavila je Snežana Milićević, direktor HTP "Fontana".

Za sve naše turiste koji tradicionalno novogodišnje praznike provode u zemlji jedan od predloga je dvodnevni aranžmani sa dočekom Nove godine u hotelu "Jezero" na Paliću po ceni od 16.200 dinara. U banji Junaković doček najluđe noći košta od 5.170 dinara do 6.970 dinara, zavisno od vrste smeštaja.

Najskuplji aranžmani su prvi rasprodati, tvrde u našim turističkim agencijama. U "Kon-Tiki travelu" kažu da slobodnih mesta još ima za doček Nove godine na Malti, Tunisu, Budimpešti, Egiptu, Atini i Istanbulu. LJubiteljima dalekih putovanja za Novu godinu preporučuju Maroko sa obilascima carskih gradova Kazablanke, Rabata i Miknesa. Polazak je 29. decembra i dvanaestodnevni aranžman košta 1.290 evra.

Praznično dekorisane evropske prestonice koje izgledaju čarobno privlače milione turista iz celog sveta. NJihovom zavodljivom šarmu nisu odoleli ni naši ljudi. Tako će mnogi od njih najluđu noć dočekati u Madridu, na Trgu Puerta del Solo. Više od 300.000 ljudi okupi se ispred glavnog gradskog sata i svako kupi kesicu od 12 grozdova. Tokom poslednjih 12 sekundi za svaku pojedinačno, mora da se pojede po jedan grozd. Ukoliko sve ovo pođe za rukom, veruje se da će u Novoj godini biti lako, ukoliko se neko zagrcne, čega ga teška godina. Najluđa je, kažu, Nova godina u Parizu, gde praznična euforija traje danima. Pale se ulični lampioni, svaka krošnja drveta na Trgu Šanzelize blješti, a Ajfelov toranj se pretvara u najveću jelku na svetu. Blizu pola miliona ljudi, uz flašu šampanjca, okuplja se na Jelisejskim poljima i odbrojava poslednje minute stare godine. Popiju se te noći potoci francuskog šampanjca koji s, e istina, služi u plastičnim čašama, ali posle treće ture, to i nije više tako bitno. Doček na trgovima, kažu, ima brojnih prednosti. Jedna od njih je što ne morate da brinete o večernjoj toaleti jer su svi oko vas obučeni šaroliko, od nacionalnih dresova do karnevalskih kostima. U ponudi su i brojni kafići restorani, za koje se u novogodišnjoj noći ulaz ne plaća. Agencija "Džoli travel" nudi aranžmane za Pariz po ceni od 415 evra. Pored šestodnevnog smeštaja u hotelu sa tri zvezdice, u cenu je uračunat i avionski prevoz. Dodatno se, međutim, plaćaju aerodromske takse od 85 evra.

Povoljne novogodišnje aranžmane sa autobuskim prevozom nudi agencija "Argus turs". Šestodnevni aranžman u Atini košta 6.999 dinara i 89 evra u hotelu sa tri zvezdice, a trodnevni aranžman u Sofiji 3.499 dinara i 95 evra.

Ž. Milenković


vesti po rubrikama

^reportaža

Kuda na izlet : Za ljubitelje vojvođanskih ravnica
U raznovrsnoj novogodišnjoj turističkoj ponudi najskuplji aranžmani prvi rasprodati