GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Polt: Ekonomija važnija od Kosmeta

BEOGRAD - Američki ambasador u Beogradu Majkl Polt izjavio je da je Kosovo na dnu liste odnosa SAD i Srbije, a da je na prvom mestu ekonomija, javlja Fonet.

- Svako istraživanje od kada sam ovde, a govorili su mi i ljudi s kojima sam se sastajao, bilo je: šta će biti sa mnom, mojom porodicom, kakav posao mogu da imam, mogu li da putujem, kada će biti bolje. To su ključna pitanja, ocenio je Polt i dodao da "slede pitanja kao što su vladavina prava, implementacija demokratskih institucija, strane investicije".

- Negde dole na listi iznenada se pojavljuje pitanje Kosova i u tom kontekstu gledamo da pronađemo rešenje koje će postaviti istoriju tamo gde joj je mesto, a to je prošlost, i fokusirati se na budućnost, rekao je Polt.

On je ocenio da je, što se tiče budućeg statusa Kosova, došao "trenutak da se suočimo s rešenjem, bilo ono bolno ili teško".

- Mi smo za stavljanje tačke na ovu kompleksnu situaciju. Posle sedam godina, treba da krenemo dalje i donesemo rešenje početkom 2007. godine. Čim se završe izbori u Srbiji, rekao je Polt.

On je izjavio da će parlamentarni izbori u januaru biti značajni kao 5. oktobra 2000. godine, kada se Srbija "odrekla" tadašnjeg šefa države Slobodana Miloševića "i odlučila za bolju budućnost".

- Sada je nova prekretnica i na građanima je da odluče kakvu zemlju hoće, rekao je Polt. NJegova je ocena da je poziv Beogradu da se pridruži programu Partnerstvo za mir "veliki znak poverenja prema Srbiji".
- NATO je poslao poruku: niste ispunili sve obaveze, niste do kraja pokazali posvećenost vrednostima zbog kojih je Alijansa napravljena, ali želimo da vam pružimo šansu, rekao je Polt.


vesti po rubrikama

^politika

Tadić i Čeku bili prisiljeni na dijalog, ali bez rezultata
Polt: Ekonomija važnija od Kosmeta
Izjava za žaljenje
Poslednja šansa za članstvo u EU?
Da li su stranke požurile sa predizbornim obećanjima?
Tadić ponovio da neće s kriminalcima
   


     


FastCounter by LinkExchange