GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Teška saobraćajna nesreća u Nemačkoj, u blizini Berlina

Stradali umetnici iz Srbije

Poginuo Branislav Radovanović (22), a povređeni su Slobodan Betulić Betula, pevač narodnih pesama i predsednik nevladine organizacije "Gružanski forum", Mirko Jakovljević, urednik i vlasnik kragujevačke televizije "Lider", i Saša Jakovljević, zvani Trapez

KRAGUJEVAC - Slobodan Betulić Betula, pevač narodnih pesama i predsednik nevladine organizacije "Gružanski forum" teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se pre tri dana dogodila u Nemačkoj. U nesreći je na licu mesta poginuo Betulićev sinovac Branislav Radovanović (22), a povređeni su i Mirko Jakovljević, urednik i vlasnik kragujevačke televizije "Lider", i Saša Jakovljević, zvani Trapez. U kombiju u kome se nalazila ekipa umetnika i novinara, nalazili su se i LJiljana LJubisavljević, koreograf, koja je uspela da odveže Betulića i ostale putnike u kombiju koji je goreo, te muzički urednik iz Kraljeva.

Na Betulićev kombi kojim je u tom trenutku upravljao Mirko Jakovljević, otpozadi je naleteo "be-em-ve", koji se prema nezvaničnim informacijama kretao brzinom od 170 kilometara na sat. Od siline udara kombi je prebačen na suprotnu stranu. Na umetnike iz Kragujevca naletala su i udarala vozila iz suprotnog pravca, i u jednom trenutku kombi se zapalio. Branislav je ispao iz kombija i izdahnuo na Betulićevim rukama.

- Vraćali smo se sa sastanka iz Berlina, gde smo dogovorili koncert za Srpsku novu godinu. Kola su se zapalila, a ja i Betula nismo mogli da se izvučemo. LJiljana je uspela da otkopča Betulu, i izvuče Trapeza, a zatim je odvezala i mene. Jedan Nemac je ugasio vozilo nakon čega sam i ja ispuzao iz kola. Saobraćaj je bio u prekidu puna dva i po sata - kaže Jakovljević. Povređene Kragujevčane posetio je odmah naš konzul Šuput i ponudio svu potrebnu pomoć. Na direktnoj telefonskoj liniji sa njima je i ministar Velimir Ilić kao i vlasnik Kurira i Glasa javnosti Radisav Rodić.

Povređene su posetili i predstavnici i rukovodstvo KUD-a "Obilić" u Berlinu. U srpskoj pravoslavnoj crkvi u Berlinu biće držano opelo tragično nastradalom Branislavu Radovanoviću.

- Tragedija je strašna i upravo idem da izrazim saučešće njegovoj porodici - izjavila je Ružica Betulić, supruga Slobodana Betulića. Slobodan je zadobio prelom noge, Saša Jakovljević je bio u teškom stanju i jedno vreme nije osećao uopšte telo, a Mirku Jakovljeviću su jakim dozama lekova uspeli da spuste pritisak koji je bio 200 sa 150. Svi povređeni do daljeg se nalaze u Nemačkoj.

B. Kuljanin (Sina)


vesti po rubrikama

^hronika

Srpska policija u toku ove godine vodila rat protiv organizovanog kriminala
Nastavak suđenja za ubistvo premijera Đinđića
Nastavljeni kriminalni obračuni zavađenih grupa u Nišu
Teška saobraćajna nesreća u Nemačkoj, u blizini Berlina
Petoro povređeno u sudaru
Informacija o smrti deteta posle obdukcije
Ubijen vlasnik motela