GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Nastavljeni kriminalni obračuni zavađenih grupa u Nišu

Osveta motiv pucnjave

Meta sukoba vatrenim oružjem koji se dogodio u petak u Ulici vojvode Putnika bila je osoba koju kriminalno podzemlje sumnjiči za ubistvo Branka Simića, zvanog Sima Nosonja

NIŠ - Niško kriminalno podzemlje odlučilo je da pravdu uzme u svoje ruke, jer policija još nije otkrila ubicu Branka Simića (31) poznatijeg kao Sima Nosonja koji je likvidiran 6. decembra ispred kafića "Opera" u Nišu. Osveta za ubistvo prijatelja, kako saznaje Glas, bila je motiv pucnjave do koje je u petak popodne došlo u Ulici vojvode Putnika u Nišu. Samo pukom srećom tokom ovog vatrenog obračuna nije bilo žrtava, mada je ispaljeno dvadesetak metaka i to na ulici prepunoj prolaznika.

Prema prvim informacijama do kojih je došla istraga, u sukobu su učestvovala petorica mladića od kojih su trojica upotrebila pištolje. Meta pucnjave bila je osoba koju kriminalno podzemlje sumnjiči za Simićevo ubistvo. Mladić na koga je pucano nalazio se u vozilu "audi", a njegovi napadači su takođe bili u automobilu istog tipa, iz kojeg su zapucali na žrtvu. Meci su praštali na sve strane, tako da su neki od hitaca završili i u vozilima koja su se nalazila na ulici, a jedan od njih probio je staklo na portirnici obližnje kasarne "Filip Kljajić".

Policija je uspela da utvrdi identitet aktera sukoba, jer je osoba na koju je pucano poznavala svoje napadače. Međutim, u interesu istrage, njihov identitet još nije saopšten. Međutim, potvrđeno je da je ova pucnjava reakcija na ubistvo Branka Simića.

Policija intenzivno traga za akterima pucnjave, jer se ne isključuje mogućnost da se vatreni obračuni na niškim ulicama nastave. Naime, krajem 2002. godine u Nišu su učestala ubistva pripadnika kriminalnih grupa, koji su oružjem raščišćavali račune. Tokom tih sukoba bio je ranjen i Branko Simić, dok je njegov prijatelj Zoran Malešević Bosanac ubijen. Za ovaj zločin osumnjičen je Nišlija Miloš Jovanović koji se od tada nalazi u bekstvu. Takođe, tada je pucano i na Radoljuba Kanjevca, koji je prošao samo sa ranjavanjem, da bi bio ubijen sredinom ove godine. NJegov ubica još nije otkriven. Tada su stradali i Sandro Stamenković i Robert Viciknez, a za njihovo ubistvo na dugogodišnju robiju osuđeni su Ivan Antić Šica i Aleksandar Ilić zvani Saša Džudista. Ondašnji načelnik SUP-a Niš Radisav Gvozdenović nakon ovih sukoba izjavio je da će se mir vratiti na niške ulice, jer su mafijaške vođe ili mrtve ili iza rešetaka. Primirje, koje su narušavali manji incidenti potrajalo je do ove godine, kada su vođe ovdašnjih kriminalnih klanova odlučile da ponovo oružjem zavedu red.

D. K.


vesti po rubrikama

^hronika

Srpska policija u toku ove godine vodila rat protiv organizovanog kriminala
Nastavak suđenja za ubistvo premijera Đinđića
Nastavljeni kriminalni obračuni zavađenih grupa u Nišu
Teška saobraćajna nesreća u Nemačkoj, u blizini Berlina
Petoro povređeno u sudaru
Informacija o smrti deteta posle obdukcije
Ubijen vlasnik motela