GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Nastavak suđenja za ubistvo premijera Đinđića

BEOGRAD - Suđenje optuženima za učešće u atentatu na premijera Zorana Đinđića nastaviće se danas u Specijalnom sudu prikazivanjem video zapisa od 9. novembra prošle godine. Na isti način će glavni pretres najverovatnije biti nastavljen i 25. decembra, posle čega bi advokati optuženih trebalo da iznesu nove predloge za dokazni postupak. Suđenje za atentat na premijera, protekle nedelje, obeležilo je saslušanje nedavno uhapšenog Aleksandra Simovića, optuženog člana zemunskog klana, koji je u svojoj odbrani rekao da "nema veze sa ubistvom premijera Đinđića". On je ispričao da je 12. marta 2003. godine, u vreme atentata, bio u stanu svoje supruge Zorane Bajić, i da mu je brat Miloš javio da je premijer ubijen.

Na prethodnom pretresu prikazivani su transkripti svedočenja policajaca koje je ispitivalo veće sudije Marka Kljajevića. Ta svedočenja odnose se na pokušaj ubistva premijera kod hale "Arena", februara 2003. godine. Takođe je prikazan i transkript svedočenja Mileta Novakovića, bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije. On je pred Kljajevićevim većem u novembru prošle godine govorio kako je optuženi Zvezdan Jovanović u policiji priznao da je iz kancelarije u Gepratovoj ulici 14 pucao na Đinđića. Po završetku čitanja transkripta, optuženi Jovanović ponovio je da je Novaković lažno svedočio.

- Novaković nije govorio istinu. Predlažem veću da ispita šta su sa mnom radili u Centralnom zatvoru, pre nego što me je ispitao istražni sudija - bunio se optuženi.
Na kraju prošlonedeljnog suđenja, predsedavajući veća sudija Nata Mesarović zatražila je da advokati optuženih za 26. decembar pripreme nove dokazne predloge. U slučaju da ne bude novih predloga, najverovatnije bi sledeći korak bile završne reči tužioca, advokata i optuženih, posle kojih bi se "proces stoleća", posle tri i po godine, okončao izricanjem presude.

A. D.


vesti po rubrikama

^hronika

Srpska policija u toku ove godine vodila rat protiv organizovanog kriminala
Nastavak suđenja za ubistvo premijera Đinđića
Nastavljeni kriminalni obračuni zavađenih grupa u Nišu
Teška saobraćajna nesreća u Nemačkoj, u blizini Berlina
Petoro povređeno u sudaru
Informacija o smrti deteta posle obdukcije
Ubijen vlasnik motela