GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Srbija predala RS i BiH tri ekshumirana tela

BIJELJINA - Komisija za nestale osobe Srbije predala je juče na graničnom prelazu Rača kod Bijeljine Komisijama za nestale RS i Federacije BiH posmrtne ostatke tri ekshumirana tela na beogradskom groblju "Lešće" i šabačkom gradskom groblju.

Posmrtni ostaci, koji su u Srbiju dospeli posle razmene poginulih i povređenih između nekadašnje JNA i hrvatske vojske, predati su Republici Srpskoj.

- Danas smo preuzeli tela dvoje civila koji su poginuli tokom agresije Republike Hrvatske na srpski narod u BiH. Reč je o telu žene koja je rođena 1946. godine na području Kneževa u RS, a ubijena je u Mašićkoj Šargovini u Hrvatskoj. Drugo lice je muškarac rođen 1972. godine u Derventi, a ubijen u Bosanskom Brodu. U narednih deset dana biće gotovi rezultati DNK analize i tela će biti predata porodicama kako bi bila dostojanstveno sahranjena - rekao je predstavnik Kancelarije za traženje nestalih RS Aleksandar Radeta.
Komisija za traženje nestalih Federacije BiH preuzela je telo jednog muškarca koje je bilo sahranjeno na gradskom groblju u Šapcu.

- Prema našim informacijama, reč je o licu sa područja Zvornika, koje se na evidenciji nestalih vodi od pada Srebrenice 1995. godine. Identifikacija ovog tela biće obavljena u Tuzli - rekao je član Komisije za nestala lica Federacije BiH Ismet Musić.

S. R. T. (Sina)


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Univerzitetska vlast naumila da zabrani kopiranje udžbenika
Srbija predala RS i BiH tri ekshumirana tela
Autističnom detetu društvo može dosta pomoći
Srbija i Crna Gora regulisale nekoliko ključnih socijalnih pitanja za građane
Uvode se takse za korišćenje zaštićenog područja Ovčar banje
Banke obeležile i ovu nedelju na Beogradskoj berzi
"Konvers grupa" upozorila OTP banku i guvernera Jelašića
Krediti za nezaposlene