GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 10. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Fujitsu Siemens Computers osvojio prestižni "IT Globus"

Primergy BX600 šampion

Serverska arhitektura "Primergy" proglašena najboljim tehnološkim rešenjem u svojoj klasi

Kompanija Fujitsu Siemens Computers dobitnik je nagrade "IT Globus 2006" koju dodeljuje časopis Mikro PC World za izuzetna ostvarenja u oblasti informatike, računarstva i telekomunikacija.

Serverska arhitektura vodećeg evropskog isporučioca informacionih tehnologija "PRIMERGY BX600 Advanced Blade EcoSystem" proglašena je najboljim rešenjem u kategoriji servera "zato što nudi veliku serversku moć, uz laku skalabilnost, što je ključ pametnog izbora prilikom kupovine serverskih rešenja", stoji u obrazloženju žirija sastavljenog od urednika i novinara mesečnika Mikro PC World.

"Server Primergy BX600 projektovan je upravo s ciljem da donese realne, merljive i isplative vrednosti krajnjim korisnicima i jako nam je drago što je žiri to prepoznao", prokomentarisao je nagradu Nikola Grujičić, specijalista za korporativne tehnologije i rešenja predstavništva Fujitsu Siemens Computersa za Srbiju i Crnu Goru. "Priznanje ovog uglednog lista smatramo izuzetno važnim upravo zbog toga što će ovako iskazan pozitivan sud svakako biti izložen proveri javnosti i krajnjih korisnika, a naše rešenje je spremno da ga potvrdi", naglasio je Grujičić.

Nagradu "IT Globus" u kategoriji servera Fujitsu Siemens Computers je osvojio i 2004. godine za TRIOLE koncept optimizacije i povećanja prilagodljivosti korporativnih tehnologija. Prošle godine kompanija je nagrađena za Amilo Pro V ediciju poslovnih prenosivih računara, koje karakterišu velika snaga, autonomija, praktičnost i cene pristupačne ovom tržištu.

OD GLAVE DO PETE
Specifičnost servera "PRIMERGY BX600", koji se zasnivaju na AMD Opteron procesorima, je napredna arhitektura koja omogućava dvoprocesorskim "blejd" serverima da se povežu i postanu ekvivalent fizički četvoroprocesorskim blejd-serverima. To omogućava IT menadžerima preduzeća da bolje iskoriste kapacitete i fleksibilnost svojih servera i stvore agilniji i dinamičniji data centar.
Nakon uspeha ovog revolucionarnog koncepta koji je Fujitsu Siemens Computers prvi put predstavio prošle jeseni, kompanija je proizvela i PRIMERGY BX630 i blejd-server sa osam ležišta za procesore, projektovan za drugu generaciju serije PRIMERGY Advanced Blade Ecosystem BX600 - S2. Novi BX630 server karakterišu izuzetno visoka procesorska "gustina" i snaga, zbog čega je namenjen za farme servera i aplikacije data centra.


vesti po rubrikama

^tehnologij@

Fujitsu Siemens Computers osvojio prestižni "IT Globus"
Otkrivena tajna antičkog računara iz Antikitere
Novi zaokret u tehnologiji s moćnim notebook računarom
Spravice koje se napajaju sa USB porta sve popularnije
 


     


FastCounter by LinkExchange