GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 10. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


 

U humanitarnoj prodaji maketa konja prikupljeno 1.780.000 dinara

Prvi kupac doktor Tasić

NOVI SAD - U humanitarnoj aukciji maketa konja, koji su prethodnih meseci krasili centar Novog Sada, održanoj u novosadskom hotelu "Park", prikupljeno je 1.780.000 dinara, a 60 odsto od te sume, odnosno 1.038.000 biće, po rečima Blaža Stevanovića, portparola Kompanije "Akting Bad", organizatora aukcije, uplaćeno na račun Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada za kupovinu "defibrilatora"- aparata za reanimaciju.

Već na samom početku ove aukcije, koja se ni po čemu nije razlikovala od aukcija koje organizuju najpoznatije svetske aukcijske kuće "Sotbi" i "Kristi", videlo se da će ova akcija uspeti jer su kupci krenuli "oštro". Kupac prvog konja bio je poznati novosadski humanista, doktor Jovan Tasić, redovni učesnik svih sličnih akcija koje su u vojvođanskoj prestonici organizovane poslednjih petnaestak godina.

- Za aukciju nisam ni znao, u hotel "Park" sam došao potpuno slučajno, a kada sam video o čemu se radi nisam imao nikakvu dilemu oko učešća. Rešio sam da licitiram za konja koji mi se ponajviše svideo, a ispostavilo se da je taj konj bio prvi na licitaciji. Početna cena bila je 40.000 dinara, a poslednja 75.000 dinara- kazao je dr Tasić, nosilac titule najkomšija u Novom Sadu za 2005. i dobitnik ključa humanosti Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici. Ono što posebno treba istaći je činjenica da je salvu aplauza svih prisutnih na aukciji izazvala informacija da je doktor Tasić kupljenu maketu konja poklonio Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Tekst i foto: N. Ćaćić


vesti po rubrikama

^vesti

U humanitarnoj prodaji maketa konja prikupljeno 1.780.000 dinara
NIKŠIĆ : Matičari bez posla
KUALA LUMPUR : Uspavanke za decu i muževe