GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 10. 12. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Sumnje u iskrenost namera za procesuiranje likvidacije Ćuruvije

Sudski epilog ubistva ili predizborna igra

Jelena Ćuruvija, kćerka ubijenog vlasnika Dnevnog telegrafa, izrazila bojazan da se radi o političkoj kampanji

NOVI SAD - Ćerka ubijenog novinara i vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije, Jelena Ćuruvija izjavila da strahuje da je najava rešavanja ubistva njenog oca deo predizborne kampanje, prenosi Beta.

Jelena Ćuruvija je za Građanski list rekla da se "manje-više svaki put pred izbore" najavi rešavanje tog ubistva i da zbog toga ima razloga da veruje da je i ovoga puta reč o istom.
- Sada se prvi put pojavljuje i tužilac koji pokreće tu priču i nadam se da će to sada ići do kraja. Moram priznati da se bojim da je i sada to igra pred izbore - rekla je Ćuruvija.

I Goran Petrović, nekadašnji načelnik Resora državne bezbednosti, rekao je, gostujući u emisiji "Poligraf" Televizije B92, da je ovaj postupak tužilaštva tempiran namerno pred izbore i da se do novih dokaza o ubistvu Slavka Ćuruvije neće doći dok neko od umešanih i upoznatih sa ovom likvidacijom ne progovori.

Potrebno priznanje

- Da li će nekoga početi da grize savest i da li će neko od tih ljudi koji su komunicirali isključivo usmeno otkriti neku stepenicu više i reći, Milan Radonjić, primera radi, "ja sam od Radomira Markovića dobio nalog da mu javljam svakih pet minuta, ja nisam znao zašto se to radi", ili će Radomir Marković reći, "ja sam dobio nalog od već koga ko to može biti, bračni par Milošević, da to uradim, ili sam to uradio samoinicijativno", ili već ne znam šta. Ali dok to neko od njih ne kaže, vi se ne možete pomeriti ni korak dalje - rekao je Petrović, gostujući u toj emisiji
Ubica ubijen

Petrović je naveo da je iz iskaza jednog svedoka ubistva Slavka Ćuruvije poznato da je vlasnika Dnevnog telegrafa ubio Nikšićanin Luka Pejović. Pejović je ubijen u decembru 2000. godine u Dinarskoj ulici u Beogradu, gde je i živeo. Pored njega, u tom napadu je stradao i Radule Kasalica, koji je od zadobijenih rana nekoliko sati kasnije preminuo u bolnici. Pejović i Kasalica ubijeni su u klasičnoj "sačekuši", pošto ih je napadač sačekao u ulici u kojoj je Pejović živeo i, nešto iza ponoći, u njih sasuo 20 metaka iz automatske puške. Pejović je preživeo prve ispaljene hice i, iako ranjen, počeo da beži niz ulicu. Pedesetak metara dalje, Pejović je pao, napadač ga je sustigao i ispalio mu dva hica u glavu.
Tomo Zorić, portparol Specijalnog tužilaštva izjavio je da predlog upućen sudu sadrži više desetina stranica sa novim dokazima o ubistvu Slavka Ćuruvije, koje je prikupilo tužilaštvo, zajedno sa organima otkrivanja. Prema Zorićevim rečima, tužilaštvo je zajedno s policijom došlo do novih dokaza, koji će omogućiti uspešno vođenje postupka i otkrivanje počinilaca ubistva Slavka Ćuruvije, koji je likvidiran na Vaskrs, 11. aprila 1999. godine, u centru Beograda, ispred zgrade u Svetogorskoj ulici, gde je živeo.

E. G.


vesti po rubrikama

^hronika

Sumnje u iskrenost namera za procesuiranje likvidacije Ćuruvije
Počinje suđenje za ubistvo policijskog inspektora
Optužen otpravnik vozova
Identifikovan mladić ubijen preksinoć na beogradskom Dorćolu
Bosanski mediji optužili Srbe za organizovanje kladioničarske mafije