GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 25. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Zvonko Živković, selektor omladinske reprezentacije, razočaran radom sa mladima

Priučeni treneri uništavaju decu

Kritike su najrealnije i najprihvatljivije kad dođu posle uspeha. Iako je omladinska reprezentacija Srbije na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo u Litvaniji osvojila prvo mesto i plasirala se na završni turnir, selektor Zvonko Živković ne krije razočarenje radom sa mlađim selekcijama u našoj zemlji. Živković je prošlog leta sa generacijom '86. godišta i mlađima poražen u polufinalu EP u Severnoj Irskoj od Engleske (3:1).

- Sadašnji reprezentativci imaju još više tehničkih, taktičkih, pa čak i fizičkih nedostataka. U njihovom trenažnom procesu nedostaje mnogo toga, malo rade sa loptom, a taktički i tehnički treninzi ne postoje. Dobijam igrače koji bi trebalo da uđu u prvi tim, a ne znaju elementarne stvari kao što su dodavanje, prijem lopte, osvajanje prostora, šut na gol, o skok igri da ne pričam...

A, onda se Živković osvrnuo na suštinu problema.
- Sa mlađim kategorijama rade priučeni treneri, koji se bore za titule, prave takmičarske, a ne treninge obuke. Otvaraju privatne škole u kojima je najvažnije platiti članarinu. Tako deca nikada ne nauče osnove fudbala.

Kako propadaju talenti u našoj zemlji Živković je objasnio na primeru fudbalera Partizana Borka Veselinovića (trenutnu na kaljenju u Bežaniji), koji je 2005. u Severnoj Irskoj bio najbolji strelac turnira i jedan od najboljih igrača.

- Tada su se istakla tri igrača. Nemac Eugen Polanski, koji je sada standardan u Borusiji Menhengladbah, Joakim Gurkuf stigao skoro u Milan i Borko Veselinović koji ne igra nigde - objasnio je Živković.

v.tomkovic@glas-javnosti.co.yu


vesti po rubrikama

^sport

Odbojkašice SCG otputovale na Svetsko prvenstvo u Japan
Čuveni navijač Zvezde iz Zagreba ljut na policiju
Detaljni pregledi pokazali da povreda Kežmana nije teže prirode
Kraj karijere najviše obradovo porodicu slavnog asa
Ronaldinjo smatra da su se mnogi ogrešili o bivšeg kapitena Engleske
Zvonko Živković, selektor omladinske reprezentacije, razočaran radom sa mladima
Partizan u prvom kolu Evrolige gost Lotomatike (20.45, TV Avala)
Zvezda traži garanciju od FMP da neće ići na arbitražu