GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 23. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

U Kruševcu se nastavljaju trvenja radikala i G17 plus

Pljušte krivične prijave

Višenedeljna politička prepucavanja i optužbe o brojnim malverzacijama u Kruševcu ovih dana zaoštrena najavama obe strane da će sve morati da se dokaže na sudu

KRUŠEVAC - Između radikala i G17 plus povedena je žestoka politička borba, a kako stvari stoje, sa obe strane potegnute su i krivične prijave. Prvo je lider kruševačkih radikala Momčilo Duvnjak osumnjičio "privatnu firmu G17 plus" iz koje je, prema njihovim nalazima "uzeto 60 hiljada evra", namenjenih Ekološkom programu, a onda je Nenad Krstić, predsednik opštinske organizacije G17 plus uzvratio najavom krivične prijave "za iznošenje laži i klevetu".

Duvnjak se pozvao na poslanički imunitet pa prozvao drugog od čelnika G17 plus u Kruševcu direktora Zdravstvenog centra Kruševac dr Vojkana Kulića, optužujući ga za "malverzacije" u vezi sa davanjem tendera "najskupljim ponuđačima za rekonstrukciju zdravstvenih stanica", a osumnjičio ga je i u vezi zapošljavanja po kome "određena lica po radnom mestu uzimaju od 500 do tri hiljade evra".

I KULIĆ TUŽI

I direktor Zdravstvenog centra Kruševac demantovao je sve navode Duvnjaka u vezi sa rekonstrukcijom zdravstvenih stanica i zapošljavanjem.
- Ako bilo ko nešto sumnja, ili ima bilo kakvih dokaza da su činjene malverzacije, neka podnese prijave nadležnim organima, policiji i sudu. Za klevetu i neistine tužiću svakog, pa i onog koji se krije iza poslaničkog imuniteta - rekao je novinarima dr Kulić.

Za tvrdnje Kulića da su "radikali žvrljali po Antituberkuloznom odeljenju Zdravstvenog centra" Duvnjak je uzvratio najavom krivične prijave protiv direktora Zdravstvenog centra. Možda bi se sve završilo na tome da, potom, Duvnjak nije održao konferenciju za novinare pred zgradom SO Kruševac, kao bi pokazao gde se nalazi "kancelarija privatne firme G17 plus iz koje je uzeto 50 do 60 hiljada evra".

Duvnjak je za to osumnjičio Nenada Krstića, a prozvao je i predsednika opštine Dragana Azdejkovića uz opasku da je to on "omogućio". Za "žvrljanje" po Zdravstvenom centru Duvnjak je osumnjičio Kulića.

- Direktor Zdravstvenog centra Kruševac dr Kulić je na konferenciji za novinare G17 plus izneo neistine da bi optužio radikale. On je pokazao nekakve slike kako su navodno radikali žvrljali po Zdravstvenom centru. Ali, radikali ne žvrljaju i ne pišu latinicom, već samo ćirilicom i to lepim pisanjem. Tražili smo od SUP-a informaciju o tom slučaju i dobili odgovor da nije utvrđeno ko je to uradio. Zato će dr Kulić svoje optužbe da su to učinili radikali morati da dokaže na sudu - kazao je novinarima Duvnjak.

Na optužbe radikala čelnici G17 plus su odgovorili da će ga tužiti za klevetu, uz tvrdnju da su "pare iz donacija utrošene na rezultate u edukovanju ljudi i donošenju Eko programa". Radikali, međutim, tvrde da "Kruševac ima stručne ljude" da je "edukovanje bilo nepotrebno" i da "rezultata u programu nema".

R. Barjaktarević (Sina)


vesti po rubrikama

^Šumadija i Pomoravlje

Da li su zaposleni u namenskoj industriji odustali od protesta
Reporter Glasa u poseti manastiru Nikolje nedaleko od Topole
U Kruševcu se nastavljaju trvenja radikala i G17 plus
   


     


FastCounter by LinkExchange