GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 11. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Dobitnik nagrade "Dr Zoran Đinđić" Goran Živić "unapređen" u dnevnog čuvara

Profesor filozofije "bebisiterka"

Odlukom Anđelije Mirković, v. d. direktora u zrenjaninskoj predškolskoj ustanovi, prof. Goran Živić raspoređen na mesto dvorišnog radnika

ZRENJANIN - U zrenjaninskim javnim preduzećima, što nije nepoznato javnosti, proteklih godina zaposlen je veliki broj političkih aktivista, zaslužnih i manje zaslužnih članova lokalnih političkih partija. U više navrata kršeni su propisi i zapošljavane osobe koje nisu imale kvalifikaciju za određeno radno mesto, ali su imale političku podobnost.

Svojevrsna dopuna ove apsurdne slike jeste slučaj profesora filosofije Gorana Živića, dobitnika nagrade "Dr Zoran Đinđić" za 2005. godinu.

Nagrada za najbolji diplomski
Odlukom nedavno imenovanog vršioca dužnosti direktora u zrenjaninskoj predškolskoj ustanovi Anđelije Mirković, prof. Živić je raspoređen na mesto dvorišnog radnika. Živić je devet godina, inače, u ovoj ustanovi radio kao noćni čuvar.

- Nemam ništa protiv fizičkih poslova i rada metlom, ali smatram da mi, s obzirom na kvalifikacije i stručnost koju posedujem, pripada drugo odgovarajuće radno mesto - kazao je Živić.

Nagradu "Dr Zoran Đinđić" pokrajinskog Izvršnog veća i Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine dobio je za najbolji diplomski rad, u konkurenciji diplomskih i magistarskih radova fakulteta Srbije za 2005. godinu. Ovo priznanje dodeljeno mu je za diplomski rad na temu "Aristotelov pojam polisa", koji je odbranio na novosadskim Filozofskom fakultetu.

- Radio sam posao noćnog čuvara i studirao istovremeno i svestan sam da su mnogi mladi, fakultetski obrazovani ljudi bez posla, ali znam za mnogo slučajeva zapošljavanja nestručnih u javnim preduzećima Zrenjanina - objašnjava on.
Anđelija Mirković, direktor ustanove u kojoj radi dobitnik nagrade, istakla je spremnost da mu pomogne u traženju adekvatnog radnog mesta, ali naglašava da je na mesto vršioca dužnosti direktora postavljena tek nedavno, mada već dugo zna za ovaj slučaj. Ona, inače, kaže da njena odluka nije "degradacija" radnika Živića.

Iz noćne prešao u dnevnu smenu
- On je čuvar objekta i promenjeno mu je samo radno vreme, više ne radi noću, nego danju, jer smo procenili da su nam čuvari potrebniji u vrtićima preko dana - kazala je Mirkovićeva, koja je, inače, član Demokratske stranke.

Goran Živić nije član nijedne političke stranke, živi sa suprugom i petogodišnjim detetom, i do sada je, radeći noću, imao oko petnaest, a sada će u dnevnoj smeni imati oko deset hiljada dinara platu. U evidenciji firme, on se vodi kao radnik sa nižom stručnom spremom.

- U Zrenjaninu i okolini u školama realno nema potrebe za mojom strukom, ali postoje druga zanimanja, pogotovu u javnim preduzećima koja mogu kvalifikovano da obavljam - rekao je Živić.

LJiljana Stupar (Sina)


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Dobitnik nagrade "Dr Zoran Đinđić" Goran Živić "unapređen" u dnevnog čuvara
U "Toplani" se privodi kraju remont postrojenja za predstojeću grejnu sezonu
Kriza koalicije Demokratska stranka - Savez vojvođanskih Mađara
Dogovor rukovodstva Doma zdravlja i mesnih zajednica
 


     


FastCounter by LinkExchange