GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 11. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

U subotu u Popovcu kompanija "Holcim Srbija" organizovala "Dan otvorenih vrata"

Kako se druže i zabavljaju dobre komšije

Zaposleni, njihove porodice i rukovodstvo "Holcim Srbija" u Novom Popovcu u subotu se čitav dan družili, pevali i takmičili u sportskim disciplinama

PARAĆIN - U subotu je malo ko mogao u gomili na stadionu ispred kompanije "Holcim Srbija" da prepozna ko je direktor, ko radnik, a ko službenik. Svi su bili u sportskoj odeći, a obeležavajući po treći put "Dan otvorenih vrata" na druženje sa zaposlenima pozvani su i članovi njihovih porodica.

Svi zajedno družili su se uz muziku "OK benda", učestvovali u "karaokama", takmičili se u slaganju slagalice sa logom ove firme, nadvlačenju konopca i skijanju na travi, a njihova deca su se zabavljala na toboganu i drugim spravama za igranje.

Gustavo Navaro, generalni direktor "Holcim Srbija", koja je pre pet godina postala vlasnik nekadašnje Cementare, kaže da se na ovaj način zbližavaju rukovodstvo i zaposleni, a takođe pokazuju meštanima da žive sa njima, a ne samo kraj njih.

Filu Gejdžeru, tehničkom direktoru ove firme, najviše su se dopala nasmejana lica zaposlenih.

- Zaposleni i njihove porodice deo su familije "Holcim". Najsrećniji sam kad ih vidim nasmejane. Danas sam upoznao mnoge članove porodica naših radnika.

SPONZORSTVO

Matičnoj OŠ "Branko Radičević" i područnim školama u pet sela, "Holcim" je poklonio 15 kompjutera i 40 belih magnetnih tabli koje nemaju ni gradske škole u Pomoravlju. Kabineti za informatiku u svih šest škola potpuno su opremljeni, a savremene table dobile su sve učionice.
- Da nije bilo sponzorstva "Holcima" ne bismo imali adaptirane škole, Centar za majku i dete, a naša opština ne bi bila jedna od tehnički najmodernijih u Srbiji - rekao je Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

Dejan Vasiljević ovakav dan u godini ocenjuje dobrim potezom i za zaposlene i za lokalno stanovništvo.

- Ovo je stvarno nešto najlepše. Ovde možete da vidite direktore, šefove i radnike, koji, zapravo, pokazuju koliko smo jaki i koliko je timski rad važan za uspeh jedne firme. Srećni smo što možemo da radimo u jednoj ovakvoj kompaniji, koja nas motiviše na specifičan način - dodala je Margareta Tiosavljević, šef službe ekologije.

I svako je na stadionu imao svoj kutak i pronašao zabavu. Jedni su bili kraj bine i uživali u muzici, drugi su igrali šah na travi, treći su učestvovali u sportskim nadmetanjima, a najmlađi su se tiskali oko klovna Pere, koji im je oslikavao lica.

- Dečaci najviše traže da im oslikam lica nalik junacima crtanih filmova, Spajdermena, Betmena, a devojčice su želele da budu princeze, mace ili kuce. Svaki lik prilagođavam licu deteta, jer tačno znam šta bi kome odgovaralo - kaže klovn Pera.

Da je to tačno, potvrdio nam je Ilija Bošković, koji je došao sa mamom Malinom, penzionisanom radnicom Cementare.

- Najviše mi se sviđa što ima muzike, bogatog programa za decu i puno ljudi. Možemo da skačemo, puštamo se niz tobogan, penjemo po zidu, a najviše mi se dopada što nam klovn oslikava lica.
"Dan otvorenih vrata" završio se tek u večernjim satima uz vatromet.

Z. Gligorijević


vesti po rubrikama

^Šumadija i Pomoravlje

U subotu u Popovcu kompanija "Holcim Srbija" organizovala "Dan otvorenih vrata"
Uz asistenciju policije, po nalogu inspektora, u petak uklonjena bašta "Tajm auta"
Prva kragujevačka gimnazija prva uvodi novi predmet
Meštani Zlatara u sporu sa opštinarima zbog neispunjenih obećanja
   


     


FastCounter by LinkExchange